Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την επέκταση της Μαρίνας

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Ανώτατο Δικαστήριο κατέθεσαν κάτοικοι της Βουλιαγμένης στις 18 Νοέμβρη, προκειμένου να σταματήσουν τα έργα επέκτασης της Μαρίνας της Βουλιαγμένης και σε συνέχεια της προσφυγής τους στο ΣτΕ ενάντια στο έργο. Η αίτηση αναστολής εκτέλεσης αφορά την ΚΥΑ των υπουργών Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα: «Χωροθέτηση και Εγκριση Περιβαλλοντικών Ορων Μαρίνας Βουλιαγμένης».

Τόσο η ΚΥΑ όσο και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Ορων, είναι «κομμένες και ραμμένες» στα μέτρα των μεγαλοεπενδυτών, όπως και η σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εκπόνησε εταιρεία για λογαριασμό της εταιρείας «Αστήρ». Οπως έχει καταγγείλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Αττικής και στο δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, τα έργα αυτά, που θα προκαλέσουν μεγάλη περιβαλλοντική υποβάθμιση, έχουν για αφετηρία τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής.

Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο έργο αφορά την επέκταση της Μαρίνας, ώστε να φιλοξενεί mega yachts και εντάσσεται στη συνολική μετατροπή του παραλιακού μετώπου σε τουριστικό πόλο έλξης υψηλών εισοδημάτων, με επίκεντρο την επένδυση στο Ελληνικό.

Στο μεταξύ, μια σειρά αυθαίρετες κατασκευές που χρονολογούνται δεκαετίες πίσω, αναμένεται να κατεδαφιστούν στη Λίμνη της Βουλιαγμένης, που έχει κατεβάσει «ρολά» από τις 8 Νοέμβρη. Οπως όμως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εταιρεία «Ιαματικά Λουτρά Βουλιαγμένης ΑΕ», η Λίμνη κλείνει «προκειμένου να πραγματοποιηθούν έργα ανάπλασης του χώρου και ανακαίνισης των εγκαταστάσεων», προκαλώντας ερωτήματα για τη φύση των παρεμβάσεων. Πολύ περισσότερο που η απόφαση για τις κατεδαφίσεις πάρθηκε τον Φλεβάρη του 2020 και μέχρι σήμερα παρέμενε ανεκτέλεστη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ