Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τώρα να παρθούν μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του

Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του απαιτεί με ανακοίνωσή της η ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, με αφορμή τα εκτεταμένα προβλήματα που προκάλεσαν, σε πολλές περιπτώσεις για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες, οι τελευταίες βροχοπτώσεις.

«Η απώλεια ενός συνανθρώπου μας στην Ηλεία, οι μεγάλες καταστροφές που σημειώθηκαν σε περιοχές του κάμπου της Βόρειας Ηλείας, της Δυτικής Αχαΐας, του Ρίου, σε περιοχές γύρω από την Πάτρα καθώς και στη Νότια Αιτωλοακαρνανία, από το Αντίρριο έως τη Ναύπακτο, δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία», σημειώνει η Επιτροπή Περιοχής, υπογραμμίζοντας πως για ακόμη μία φορά κινδύνεψε ο λαός.

Επισημαίνοντας πως «για ακόμα μια φορά αναδείχθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο η γύμνια του αστικού κράτους, όταν είναι να πάρει μέτρα θωράκισης των εργαζομένων και του συνόλου των λαϊκών στρωμάτων», η ΕΠ Δυτικής Ελλάδας επισημαίνει το γεγονός ότι «για χρόνια δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο σε όλη την περιοχή από κυβερνήσεις και περιφερειακές αρχές, για να μη σημειώνονται ζημιές, να μη θρηνούμε ακόμη και θύματα. Το μαρτυρούν τα πλημμυρισμένα ρέματα και αρδευτικά κανάλια, οι κακοτεχνίες σε μια σειρά από έργα, η συνολική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων, που με την τακτική τους οδηγούν τον λαό να καίγεται το καλοκαίρι και να πνίγεται τον χειμώνα».

Αναδεικνύει ότι «οι δικαιολογίες των υπευθύνων κάθε φορά περί "έντονων καιρικών φαινομένων" και "κλιματικής κρίσης" μετατοπίζουν την αιτία του προβλήματος από την εγκληματική πολιτική του κεφαλαίου, το οποίο υπηρετούν κυβερνήσεις, αστικά κόμματα και οι εκπρόσωποί τους σε Περιφέρεια και δήμους, που βάζει τα πάντα, ακόμα και την ίδια τη ζωή του λαού μας, στη ζυγαριά του κόστους - οφέλους, τάχα, στη "φύση που εκδικείται"!».

Η ΕΠ καυτηριάζει τις τελευταίες κυβερνητικές «επισκέψεις» σε πληγείσες περιοχές, σημειώνοντας: «Κανένας από τους αρμόδιους, ούτε με τις δήθεν έκτακτες επισκέψεις στην περιοχή μας, δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του και όλοι εξειδικεύονται πολύ πετυχημένα στη μεταφορά ευθυνών από τον έναν φορέα στον άλλον! Ως εδώ!».

Υπογραμμίζει επίσης: «Το ΚΚΕ βρέθηκε και βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πληγέντων. Με περιοδείες, παρεμβάσεις στη Βουλή εκδήλωσε και θα συνεχίσει να εκδηλώνει την έμπρακτη αλληλεγγύη του στους πληγέντες. Βρίσκεται μπροστάρης στην οργάνωση του λαού για τη διεκδίκηση όσων του ανήκουν. Για να προστατεύονται η ανθρώπινη ζωή και η λαϊκή περιουσία».

Απαιτεί άμεσα να καταγραφούν όλες οι ζημιές, αποζημιώσεις στο 100% για τους πληγέντες χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να προχωρήσουν όλα τα αναγκαία έργα προστασίας του λαού και της περιουσίας του, καθώς και να δοθούν έκτακτες επιχορηγήσεις στους δήμους για να αντιμετωπίσουν τις ζημιές.

«Οι εργαζόμενοι, ο λαός συνολικά δεν έχει ανάγκη από τα σούρτα - φέρτα των κυβερνητικών στελεχών και των παρατρεχάμενων κάθε φορά που γίνεται μια φυσική καταστροφή. Εχει ανάγκη από πραγματικά έργα για την προστασία του και σε αυτόν τον δρόμο τον καλεί το ΚΚΕ να παλέψει, να διεκδικήσει, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του και όχι με "κουτσουρεμένες" απαιτήσεις που το σύστημά τους θέλει να παρουσιάσει ως ικανές να εξυπηρετήσουν τα λαϊκά συμφέροντα!», καταλήγει η ΕΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ