Κυριακή 17 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οταν αφυπνίζεται ο λαός, μπορεί

Αφού έπεσε μπόλικο λιβανωτό από τους «ευρωλάτρες», αφού προσπάθησαν να μας πείσουν πως πρέπει να χαιρόμαστε με τον πλούτο των... άλλων. Αφού μας υπέδειξαν τον καινούριο θεό που πρέπει τώρα να προσκυνάμε, το ευρώ. Και αφού, τέλος, σβήσανε και τα τελευταία εορταστικά βεγγαλικά προς τιμήν του, όλα δείχνουν πως δε θα αργήσει να φανεί και η πεζή πραγματικότητα.

Ηδη το νέο μας νόμισμα, το ευρώ, με τα γεννητούρια του, περιφρονώντας τα μικρά εισοδήματα, έκανε το θαύμα του. Ολα στρογγυλοποιήθηκαν προς τα πάνω. Οι κυβερνητικοί μας αρμόδιοι αμέσως έσπευσαν να δικαιολογήσουν την κατάσταση αυτή και όλες τις αυξήσεις που έγιναν μέσα σε ελάχιστο χρόνο, τις απέδωσαν, στον... καιρό, στο χιόνι, στο πετρέλαιο, το χρηματιστήριο κ.α. Μάλιστα, από επίσημα κυβερνητικά χείλη άρχισαν να ακούγονται τα περί ανταγωνιστικότητας και αύξησης της παραγωγικότητας, λέξεις που στα εκατομμύρια των Ελλήνων που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας (και όχι μόνο σ' αυτούς), φέρνουν ρίγος.

Ομως για να πετύχουν την ανταγωνιστικότητα με αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων, αυτό σημαίνει εντατικοποίηση της δουλιάς, απολύσεις, κατάργηση ωραρίου, διάλυση εργασιακών σχέσεων κλπ, κλπ. Και τα ερωτήματα που μπαίνουν είναι πολλά. Τι θα κάνουν οι κυβερνώντες μας, σαν «γνήσιοι» Ευρωπαίοι που είναι, με τη μεγάλη ανισότητα; το ασφαλιστικό; το αγροτικό, τους χαμηλοσυνταξιούχους; Τι θα γίνει με την εμπορευματοποίηση της υγείας; θα μειωθεί η ανεργία; Αλήθεια, πόσο είναι το επίδομα ανεργίας που παίρνουν οι άνεργοι της Ευρώπης και για πόσο καιρό επιδοτούνται;

Σήμερα οι δυο μονομάχοι του δικομματισμού, ναρκισσευόμενοι από τα διάφορα γκάλοπ που μιλούν για το 85% των ψήφων του ελληνικού λαού που τους προτιμά, δε διαφοροποιούνται καθόλου στην πολιτική τους. Παρατηρούμε μόνο ένα φραστικό «σκυλοκαβγά» και τίποτα το ουσιαστικό υπέρ των πολλών προβλημάτων του λαού.

Ομως δεν πρέπει να ξεχνάνε καθόλου, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ότι ο λαός αφυπνίζεται και αυτό το 85% του ποσοστού των γκάλοπ τους, αμέσως αναποδογυρίζει και γίνεται 95% του λαού, όπως τότε που τάχθηκε ενάντια στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ και τους Αμερικάνους.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΙΛΙΑΚΙΔΗΣ

Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ