Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

H ΣΟΥΜΕΛΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ το γένος Σάββα Σιδηροπούλου, που τη χάσαμε στις 9 Ιούνη 1999, μπήκε πολύ νέα στο κίνημα. Στην Εθνική Αντίσταση ήταν γραμματέας Αχτίδας Κατερίνης του ΚΚΕ και πρόεδρος της Εθνικής Αλληλεγγύης Κατερίνης. Στο ΔΣΕ υπεύθυνη γυναικών Αρχηγείου Πιερίων, πολιτικός επίτροπος λόχου, τμήμα γυναικών Γενικού Αρχηγείου, υπολοχαγός ΠΕ του ΔΣΕ, τραυματίστηκε στις μάχες του Γράμμου.

Τιμώντας τη μνήμη της, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πάνω Πόλης Θεσσαλονίκης, 100.000 δρχ.

Ο γιος της Αντώνης Λογοθέτης και η αδελφή της Χρυσούλα Σιδηροπούλου - Κωστοπούλου με τον σύζυγό της Σωτήρη Κωστόπουλο

* * *

Στη μνήμη του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΝΤΑΝΗ και αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου, 50.000 δρχ.

Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν στο πένθος μας.

Η γυναίκα του Πίτσα Καραντάνη

Τα παιδιά του Μιχάλης - Κατερίνα

* * *

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του συντρόφου μου ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΙΟΥΣΗ.

Στη μνήμη του, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Τρεις Γέφυρες».

Σ. Κ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ένδοξου ηγέτη ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ, που επί των ημερών του μεγαλούργησε το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα και η Σοβιετική Ενωση, με τη συμπλήρωση 47 χρόνων από το θάνατό του, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Στέφανου Βελδεμίρη», για τις εκλογές και το 16ο Συνέδριο.

Τάκης Τσακιρίδης, Συκιές Θεσσαλονίκης

* * *

Στη μνήμη του ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ, κομμουνιστή, συνδικαλιστή, που πέθανε πρόσφατα, προσφέρω στο ΚΚΕ για την ενίσχυση των εκλογικών στόχων και την επιτυχία του 16ου Συνεδρίου 10.000 δρχ.

Ο Π. Παυλίδης ανάλωσε τη ζωή του στον αγώνα. Υπήρξε παράδειγμα κομματικού ήθους, ιδεολογικής σταθερότητας και συνέπειας σε ό,τι πρόσταζε ο αγώνας. Αφησε την τελευταία πνοή του στις επάλξεις του αγώνα.

Γιώργος Λεμονίδης, Θεσσαλονίκη

* * *

Η Μαρία Κόκκινου από την Ιερομνήμη Ιωαννίνων προσφέρει 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, στη μνήμη του αδελφού τηςΛΑΜΠΡΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ, γραμματέα του ΕΑΜ στην Κατοχή στο χωριό, που πέθανε το 1982.

* * *

Φωτ. 3

Στη μνήμη των αξέχαστων αδελφών μας και του θείου μας αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗ Ν. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ δάσκαλου από το χωριό Σκληρό, πατέρα τεσσάρων ανήλικων παιδιών, ο οποίος δολοφονήθηκε στο χωριό του στις 11 Φλεβάρη 1947 σε ηλικία 42 χρόνων από παρακρατικούς τρομοκράτες. Του αδελφού του ΠΕΡΙΚΛΗ Ν. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ φοιτητή της Νομικής, ο οποίος εκτελέστηκε από Γερμανούς τον Απρίλη του 1944 στην Αθήνα. Καθώς και στη μνήμη του θείου μας ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος δολοφονήθηκε στα Φιλιατρά από χίτες της περιοχής το 1945, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 30.000 δρχ.

Ευθαλία και Φώτης

* * *

Στη μνήμη του αδικοχαμένου αδελφού μου ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ,του πατέρα μου ΝΙΚΟΛΑ, της μητέρας μου ΘΕΑΝΩΣ, του πεθερού μου ΑΛΕΞΗ,της πεθεράς μου ΑΝΑΣΤΑΣ και των κουνιάδων μου ΛΕΩΝΙΔΑ και ΚΩΣΤΑ, αντιστασιακών από την Κατερίνη. Και στη μνήμη του αξέχαστου παλικαριού ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ,προσφέρω στην ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας 10.000 δρχ. και 1.000 δρχ. στο Παράρτημα Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας της ΠΕΑΕΑ.

Παναγιώτης Μουσαφιρόπουλος

* * *

Ο Αρης Ιωαννίδης προσφέρει ως τρίτη δόση 30.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, στη μνήμη των αναρίθμητων ηρωικών νεκρών του αγώνα για τα ιδανικά της εργατικής τάξης και του σοσιαλισμού.

* * *

Ο Σάββας Κύπριος, τιμώντας τη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης: Του αδελφού του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΠΡΑΙΟΥ, της αδελφής τουΧΡΥΣΟΥΛΑΣ,του γαμπρού του ΘΑΝΑΣΗ,καθώς και στη μνήμη του φίλου του ΒΑΣΙΛΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, προσφέρει στο ΚΚΕ 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ευγένειας - Χαραυγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ