Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κυκλοφόρησε το «Εμπάργκο»

Θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 23 Δεκέμβρη στη μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου στο «Christmas Theatre»

Το εμβληματικό έργο του Θάνου Μικρούτσικου «Εμπάργκο», σε ποίηση Αλκη Αλκαίου, κυκλοφορεί σε νέα εκτέλεση από το Ogdoo Music Group, όπως σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον συνθέτη, καθώς επιθυμούσε να παρουσιάσει μια άλλη διάσταση του έργου. Ερμηνεύουν δύο δημοφιλείς τραγουδοποιοί, συνοδοιπόροι και συνεργάτες του για πολλά χρόνια, ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Χρήστος Θηβαίος.

Οπως είχε αναφέρει ο Θ. Μικρούτσικος, «το "Εμπάργκο" βγάζει με τη μία όλες τις αρετές του Αλκαίου που αφορούν τον καθένα από εμάς αλλά και όλους μαζί. Μιλάει για έρωτες θυελλώδεις, για έρωτες αδιέξοδους, μιλάει και προφητεύει τον αποκλεισμό της γενιάς μας και γράφει στίχους - κλειδιά που ξεκλειδώνουν κι εκφράζουν τη δραματική συγκυρία, είτε πρόκειται για το ατομικό είτε πρόκειται για το όλον». Ο Αλκης Αλκαίος, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις που είχε δώσει, είχε πει: «Αν έχει κάποια επικαιρότητα το "Εμπάργκο" είναι περισσότερο στον τομέα του ατομικού αποκλεισμού, του ατομικού "εμπάργκο". Πιστεύω ότι η παρτίδα μας δεν παίχτηκε και ούτε θα παιχτεί ποτέ».

Στη νέα έκδοση περιλαμβάνεται και το τραγούδι «Spleen», που δεν χώρεσε στην πρώτη εκδοχή του 1982, ενώ στο «Ερωτικό» συμμετέχει και ο Γιάννης Κότσιρας. Υπάρχει δυνατότητα για ηλεκτρονική παραγγελία στο ogdooshop.gr και θα βρίσκεται σε προθήκες δισκοπωλείων και επιλεγμένων βιβλιοπωλείων.


Το έργο θα παρουσιαστεί ολόκληρο στη νέα του μορφή στη μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στα τραγούδια του Θ. Μικρούτσικου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Δεκέμβρη στο «Christmas Theater». Θα παρουσιαστούν ακόμα πολλά αγαπημένα τραγούδια από την πλούσια εργογραφία του συνθέτη. Τραγουδούν οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μεράντζας, Μανώλης Μητσιάς, Μίλτος Πασχαλίδης.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Καλλίστρατος Δρακόπουλος (τύμπανα), Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσο), Μάξιμος Δράκος (πιάνο), Χρήστος Περτσινίδης (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Βαγγέλης Μαχαίρας (μπουζούκι), Θύμιος Παπαδόπουλος (φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο, ενορχηστρώσεις).

Η καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος είναι του Θύμιου Παπαδόπουλου.

Προπώληση εισιτηρίων:www.ct.gr, viva.gr και τηλεφωνικά στο 211.7701.700. Ισχύουν και ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ