Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΦΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απαίτησαν την απόσυρση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου

Από την κινητοποίηση των φοιτητών του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης
Από την κινητοποίηση των φοιτητών του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης
Κινητοποίηση ενάντια στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο πραγματοποίησαν χτες φοιτητές της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του ΑΠΘ, στη Θεσσαλονίκη. Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι το νέο αθλητικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης δίνει συντριπτικό χτύπημα στην αξία των πτυχίων των ΣΕΦΑΑ, στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου, όπου έγιναν ομιλίες από εκπροσώπους του Φοιτητικού Συλλόγου, τον πρόεδρο της ΣΕΦΑΑ του ΑΠΘ, επαγγελματιών προπονητών, γυμναστών και εργαζομένων.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους η Μαρία Μαρκάκη, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου, τόνισε πως οι φοιτητές των ΣΕΦΑΑ βρίσκονται ξανά στους δρόμους όπως και το 2018, προκειμένου, όπως και τότε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έτσι και τώρα με κυβέρνηση ΝΔ, να υπερασπιστούν την αξία του πτυχίου τους και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Επισήμανε πως τα όσα συμβαίνουν αποδεικνύουν ξεκάθαρα πως το χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα των πτυχιούχων των Σχολών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού δεν είναι αποκλειστικά θέμα μιας κυβέρνησης, αλλά αποτελεί διαχρονικό στόχο. Και στάθηκε ειδικά στα άρθρα του νέου νομοσχεδίου του υφυπουργείου Αθλητισμού, που εξισώσουν το πανεπιστημιακό πτυχίο των ΣΕΦΑΑ με βεβαιώσεις σπουδών ιδιωτικών κολεγίων και αντίστοιχων παρακολούθησης ολιγοήμερων σεμιναρίων, με πανάκριβο κόστος μάλιστα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Σχολής Χαρ. Τσορμπατζούδης δήλωσε τη στήριξη στον αγώνα των φοιτητών, τους οποίους κάλεσε να συνεχίσουν στον δρόμο των δυναμικών κινητοποιήσεων και σε από κοινού αγώνα με το διδακτικό προσωπικό.

Τον αγώνα που δίνουν πανελλαδικά οι φοιτητές των ΣΕΦΑΑ χαιρέτισε από την πλευρά του ο Μιχάλης Θαλασσινός, πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης. Ανέφερε πως οι προπονητές στέκονται απέναντι στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την υποβάθμιση του πανεπιστημιακού πτυχίου αλλά και την περαιτέρω υποβάθμιση του Αθλητισμού.

Για τη χρόνια και κατάφωρη αδικία που υφίστανται οι πτυχιούχοι των ΣΕΦΑΑ και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα έκανε λόγο η Νέλλη Μάσιου, πρόεδρος των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Αθληση για όλους». Ενώ η Χριστίνα Αγγέλου, γυμνάστρια, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, στάθηκε στις επικίνδυνες συνέπειες του νέου αθλητικού νομοσχεδίου στα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων ΣΕΦΑΑ αλλά και στην υγεία των αθλούμενων.

Στη συνέχεια οι φοιτητές έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η διαμαρτυρία έγινε στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσης, την οποία αποφάσισε ο Πανελλαδικός Συντονισμός των ΣΕΦΑΑ την προηγούμενη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ