Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
Αγωνιστική «υποδοχή» στον πρωθυπουργό ετοιμάζουν οι πυρόπληκτοι

Το Σάββατο 11 Δεκέμβρη, στις 10 π.μ.

Από το πανελλαδικό συλλαλητήριο πληγέντων από φυσικές καταστροφές στις 6 Νοέμβρη στην Αθήνα
Από το πανελλαδικό συλλαλητήριο πληγέντων από φυσικές καταστροφές στις 6 Νοέμβρη στην Αθήνα
Αγωνιστική «υποδοχή» στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που το Σάββατο 11 Δεκέμβρη θα επισκεφτεί την Ιστιαία, ετοιμάζει η Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη βόρεια Εύβοια, η Συντονιστική Επιτροπή με ανακοίνωσή της καλεί σε μαζική αγωνιστική κινητοποίηση, το Σάββατο 11 Δεκέμβρη στις 10 π.μ., στην Ιστιαία, για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας και αποζημιώσεων.

Τέσσερις μήνες μετά την πυρκαγιά που για δέκα σχεδόν μέρες έκαιγε ανεξέλεγκτα στη βόρεια Εύβοια, ο λαός της περιοχής συνεχίζει να αγωνίζεται για να μπορέσει να ζήσει στον τόπο του, για αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς, πραγματικά μέτρα στήριξης του χαμένου εισοδήματος, αντιπλημμυρικά μέτρα προστασίας, υποδομές Υγείας, Παιδείας κ.ά. Απέναντί του έχει μία κυβερνητική πολιτική που από τη μία βάζει μια σειρά όρους και προϋποθέσεις επιδιώκοντας να εξαιρέσει πληγέντες και να περιορίσει όσο το δυνατόν το ύψος και την έκταση των αποζημιώσεων και από την άλλη στρώνει το έδαφος για να μετατραπεί η καταστροφή της βόρειας Εύβοιας σε ευκαιρία κερδοφορίας για επιχειρηματικούς ομίλους και οι εργαζόμενοι της περιοχής σε φθηνό εργατικό δυναμικό.

Μπροστά στην επίσκεψη του πρωθυπουργού, οι πυρόπληκτοι της βόρειας Εύβοιας δίνουν συνέχεια στον αγώνα και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, όπως τα συλλαλητήρια στη Στροφυλιά και την Αθήνα, διεκδικώντας εδώ και τώρα μέτρα προστασίας και στήριξης για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι βρίσκονται σε απόγνωση για το πώς θα ταΐσουν τα ζώα τους τον χειμώνα που έρχεται. Ρετσινάδες και δασεργάτες «φτύνουν αίμα» στα αντιδιαβρωτικά και στα κορμοδέματα για να βγάλουν ένα μεροκάματο, με την τιμή στα 3 με 4 ευρώ το μέτρο. Αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες της Εστίασης και του Τουρισμού προσπαθούν με «νύχια και με δόντια» να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές, αγωνιώντας για το αύριο. Ο φόβος για πλημμύρες κυριαρχεί σε ολόκληρη τη βόρεια Εύβοια κάθε φορά που μαζεύονται σύννεφα. Η ακρίβεια και οι αυξήσεις σε βασικά αγαθά, όπως ρεύμα, καύσιμα, τρόφιμα, έρχονται να προστεθούν στη δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο λαός της περιοχής.

Βάζοντας μπροστά τις δικές του ανάγκες, ο λαός της βόρειας Εύβοιας, μέσα από τη Συντονιστική Επιτροπή, το Σωματείο των ρετσινάδων και τον Αγροτικό Σύλλογο Μαντουδίου, συνεχίζει τον οργανωμένο αγώνα για να πάρει πίσω όσα του στέρησε η πυρκαγιά και να μπορέσει να παραμείνει στον τόπο του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο αγώνας θα συνεχιστεί ενάντια σε αυτούς που καίνε το μέλλον μας(2022-08-11 00:00:00.0)
Απροστάτευτος από φυσικές καταστροφές και την ακρίβεια ο λαός(2022-05-14 00:00:00.0)
Μπίζνες για επιχειρηματικούς ομίλους στην καμένη γη σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων(2022-04-02 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα για αντιπλημμυρικά και αποζημιώσεις(2021-12-10 00:00:00.0)
Να «βουλιάξει» το Σύνταγμα από τη λαϊκή αποφασιστικότητα(2021-10-30 00:00:00.0)
Το ψήφισμα της συγκέντρωσης(2021-08-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ