Σάββατο 18 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 19 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τη Δευτέρα η συναυλία κλασικής μουσικής

Συναυλία κλασικής μουσικής διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Καλλιτεχνών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ τη Δευτέρα 20 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ, στον Περισσό.

Με αφορμή τη συναυλία είχαμε τη χαρά να απευθυνθούμε στον σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Σταμάτη Μπερή, ο οποίος συμμετέχει στη συναυλία. «Είμαι πολύ χαρούμενος για την πρόταση να συμμετάσχω. Ηθελα καιρό να πραγματοποιήσουμε μια συναυλία κλασικής μουσικής στην αίθουσα στον Περισσό», σημειώνει.

«Δυστυχώς», επισημαίνει ο Στ. Μπερής, «στη χώρα μας για πολύ κόσμο η κλασική μουσική είναι λίγο "μακρινή", δεν υπάρχει η εμπειρία. Θεωρείται προνόμιο της αστικής τάξης. Δεν είναι όμως έτσι. Σε άλλες χώρες της Ευρώπης και στις Λαϊκές Δημοκρατίες η όπερα ήταν λαϊκή τέχνη και υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση από τον λαό. Το είδα τόσο στις σπουδές μου στη Βιέννη όσο και στις συναυλίες που έχω δώσει έξω. Είμαι σολίστ 38 - 40 χρόνια... Ολα αυτά τα χρόνια πάντα προσπαθούσα και επεδίωκα να βγει "έξω" η όπερα, να δώσουμε το έναυσμα για να την γνωρίσει και να την αγαπήσει ο κόσμος. Και πράγματι, όσες φορές έχουμε πάει στην περιφέρεια υπάρχει πάντα μεγάλη ανταπόκριση.

Τη Δευτέρα θα παρουσιάσω μουσικά κομμάτια των Puccini, Leoncavallo και Sorozabal. Ελπίζω η συγκεκριμένη βραδιά να δώσει το έναυσμα για να ανέβει και μια όπερα στο "Σπίτι του Λαού"».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της συναυλίας:

Στο 1ο μέρος της συναυλίας θα ακουστούν έργα για πιάνο για 4 χέρια των Σούμπερτ, Ντβόρζακ και Σάι. Ερμηνεύουν οι Βλαδίμηρος Παπαγεωργίου, Ηρώ Κατσίμπελη, Αννα Λαμπρούση και Ηρώ Στεργίου.

Στο 2ο μέρος της μουσικής βραδιάς θα παρουσιαστούν άριες από όπερες των Μότσαρτ, Βέρντι, Μπιζέ, Πουτσίνι, Ντβόρζακ και έργα των Μπερνστάιν, Λουιγκί, Χάουαρντ καθώς και άλλων συνθετών από τους Brazzyopera. Ερμηνεύουν οι Ζωρζέτ Χαραλαμπίδου, Ευγενία Μπαλάφα. Συμμετέχει ο σολίστ Σταμάτης Μπερής. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Κώστας Εγγλέζος, Παναγιώτης Ζιάβρας, Αθανάσιος Κατερινάκης, Σταύρος Κλαβανίδης, Τάσος Μπακούρης, Στέφανος Νάσος, Νίκος Σαρρής, Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου.

Οι προσκλήσεις διατίθενται μέσω της ΤΟ Καλλιτεχνών. Για κρατήσεις και πληροφορίες στα τηλέφωνα 6940.820.688, 6974.645.745, 6971.611.993.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ