Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέες κυβερνητικές υποσχέσεις για το Διακονιάρη

Νέες υποσχέσεις για την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων στο χείμαρρο Διακονιάρη της Πάτρας, που εξαγγέλλονται εδώ και δεκαετίες, έδωσε χτες, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία Αχαΐας, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Τσακλίδης.

Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Ν. Μπελιβάνης, ο νομάρχης Σ. Σερέτης, ο δήμαρχος Πάτρας Ε. Φλωράτος, καθώς και εκπρόσωποι της ΤΕΔΚ Νομού Αχαΐας και του Πανεπιστημίου Πατρών, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε ότι το υπουργείο έχει ελέγξει τις υδραυλικές μελέτες για την κάλυψη του Διακονιάρη και έχει προχωρήσει σημαντικά τις μελέτες για τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις. Οι μελέτες αυτές προβλέπουν να καλυφθεί ο Διακονιάρης στο μεγαλύτερο μήκος του και πάνω να δημιουργηθεί δρόμος δύο λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, που θα οδηγεί από τον κόμβο Κ4 της Ευρείας Παράκαμψης Πατρών στο Λιμάνι.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ, η προς απαλλοτρίωση ζώνη έχει εύρος περίπου 30 μέτρα και θα προωθηθεί ταχύτατα. Παράλληλα, εξετάζονται διάφορες κατασκευαστικές εναλλακτικές λύσεις και μόλις οριστικοποιηθεί η πλέον ενδεδειγμένη θα γίνει η δημοπράτηση του έργου μέσα στο 2002.

Παράλληλα, ο Γ. Τσακλίδης επιθεώρησε τα έργα της Ευρείας Παράκαμψης Πάτρας, προϋπολογισμού 84,8 δισ. δρχ., η ολοκλήρωση των οποίων καθυστερεί χαρακτηριστικά και υποσχέθηκε ότι εντός του 2002 θα έχουν τελειώσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ