Σάββατο 18 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 19 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2021
Χωρίς επανάπαυση δίνουμε μάχη υπερκάλυψης

Στο 70,93% η κάλυψη του πλάνου μετά το 7ο «κλείσιμο»

Στο 70,93% βρίσκεται η συνολική κάλυψη του πλάνου για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μετά το 7ο «κλείσιμο» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 13 Δεκέμβρη.

Στην πρώτη θέση παραμένει η ΚΟ Εξωτερικού με ποσοστό 111,65%, στη δεύτερη είναι η ΚΟ Αιγαίου με 88,42% και στην τρίτη η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 86,38%. Ακολουθούν κατά σειρά η ΚΟ Κρήτης με 81,28%, η ΚΟ Θεσσαλίας με 72,99%, η ΚΟ Αττικής με 68,54%, η ΚΟ Πελοποννήσου με 63,96%, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με 63,80%, η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 62,91%, η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 62,83%, η ΚΟ Ηπείρου με 61,11% και η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας με 53,15%.

Η ΚΝΕ κάλυψε το 68,75% του πλάνου της. Επίσης, η ΚΟ «Ριζοσπάστη» κάλυψε το 84,24% του πλάνου της και η ΚΟ «902» το 63,70%.

Με τις εορταστικές μέρες να πλησιάζουν, οι Κομματικές Οργανώσεις κάθε άλλο παρά έχουν ανακόψει την πλούσια δραστηριότητά τους που ξεδιπλώνεται με εκδηλώσεις, συσκέψεις και περιοδείες, διαμορφώνοντας έτσι συνεχώς νέο έδαφος για να επεκτείνεται η δουλειά με το κουπόνι, να φτάνει αυτό σε περισσότερους εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα. Αλλά και η ίδια η περίοδος των εορτών εντάσσεται στο σχέδιο των Οργανώσεων που βάζουν συγκεκριμένα πλάνα για αυτές τις μέρες, μαζεύουν εκ νέου «κόκκινα μεροκάματα» και προσφορές για το Κόμμα με βάση και τα δώρα, ενώ οι Οργανώσεις της ΚΝΕ ετοιμάζουν και τα αγωνιστικά κάλαντα.

Μπροστά στην τελική ευθεία, στις δυνάμεις του Κόμματος και της ΚΝΕ επικρατεί ανήσυχο πνεύμα για την κάλυψη των στόχων, τόσο σε αυτούς που έχουν μείνει πιο πίσω και φιλοδοξούν να καλύψουν γρήγορα το χαμένο έδαφος, ώστε να μην υπάρχει ούτε μια Οργάνωση και σύντροφος που δεν κάλυψαν τους στόχους τους, όσο και σε αυτούς που προπορεύονται, αλλά τώρα βάζουν τον πήχη ακόμα ψηλότερα με στόχο την υπερκάλυψη. Σε συνεχή εγρήγορση είναι και οι οπαδοί που έχουν ενταχθεί στο σχέδιο των ΚΟΒ, μετατοπίζοντας και ίδιοι τον πήχη συμβολής τους παραπάνω, πραγματοποιώντας πιο θαρρετό άνοιγμα για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.


Επίσης με τη «γραμμή του τερματισμού» να είναι ορατή, οι άμιλλες παίζουν ακόμη πιο ενισχυτικό ρόλο για να ξεπεραστούν δυσκολίες, αναθερμαίνουν τη θέληση για να βελτιώνονται συνεχώς οι δείκτες και η δουλειά.

Ζητούμενο είναι να μην χαθεί ούτε μέρα που δεν θα αποτελεί μέρος της μεγάλης συλλογικής προσπάθειας, να μη μείνει αναξιοποίητος ούτε ένας δίαυλος επικοινωνίας από όπου μπορεί να μεταδοθεί η ανάγκη ολόπλευρης ενίσχυσης του ΚΚΕ. Εχει αποδειχθεί και στην πράξη πλέον ότι οι υψηλοί στόχοι που έβαλαν οι Οργανώσεις δεν είναι άπιαστοι, αλλά απεναντίας μπορούν να υπερκαλυφτούν. Από αυτήν τη σκοπιά συνεχίζουμε τη δουλειά με αμείωτη ένταση, γνωρίζοντας ότι αυτή μπορεί να καρπίσει.

Ενθαρρυντικά στοιχεία και από το εξωτερικό

Για τις δυνατότητες που ανοίγει η κομματική παρέμβαση ακόμα και στις πιο ιδιαίτερες συνθήκες, όπως στην περίπτωση των Οργανώσεων του εξωτερικού, που βρίσκονται στην πρώτη θέση της Οικονομικής Εξόρμησης, μίλησε στον «Ριζοσπάστη» ο Πάνος Απέργης, Γραμματέας της ΤΕ Σκανδιναβίας του ΚΚΕ.

«Πράγματι, οι δυσκολίες για μια Οργάνωση του εξωτερικού είναι αυξημένες» μας λέει, εξηγώντας πως αυτές αφορούν πρώτα απ' όλα «την ισχυρή ιδεολογική πίεση από τον αστικό αντίπαλο και οικονομικές δυσκολίες στον λαό και ιδιαίτερα στους μετανάστες στους οποίους απευθυνόμαστε με το κουπόνι, τις οποίες παλεύουμε κάθε φορά να ξεπερνάμε», ιδιαίτερα όταν η δράση της Οργάνωσης «αφορά στις σκανδιναβικές χώρες, που αποτελούν κάστρα της σοσιαλδημοκρατίας, κέντρα του αντικομμουνισμού και δίνουν ακόμα μια επίπλαστη εικόνα "νοικοκυρεμένου καπιταλισμού", που διαλύεται π.χ. όταν ο εργαζόμενος περιμένει 4-5 μήνες για μια εξέταση στο υποστελεχωμένο σύστημα Υγείας, ή όταν ο υψηλότερος συγκριτικά ονομαστικός μισθός του εξανεμίζεται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους».

«Η προσπάθειά μας γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολη, ούτε πράξη μιας μέρας, απαιτεί μελέτη και σχέδιο, αυτό που λέμε δουλειά μυρμηγκιού», σημειώνει και προσθέτει πως «η Οργάνωσή μας επιδιώκει να ενισχύει τους ισχυρούς δεσμούς της με το μεταναστευτικό στοιχείο».

«Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο - προσθέτει - είναι ότι δεν περιοριζόμαστε μόνο στους Ελληνες μετανάστες, αλλά και στους Σκανδιναβούς εργαζόμενους καθώς και σε εργαζόμενους από άλλες χώρες. Μέχρι και από τη μακρινή Γροιλανδία μάς ήρθε ενίσχυση. Ενώ ώθηση έδωσε και ότι στις 17 Νοέμβρη, γενέθλια μέρα του Κόμματος, κάποιες Οργανώσεις πήραν απόφαση όλα τα μέλη και φίλοι να δώσουν ένα "κόκκινο μεροκάματο"».

Ωστόσο, το στοιχείο που ξεχωρίζει, «αυτό που μας δίνει αισιοδοξία και θάρρος για τη συνέχεια, είναι η πλατιά ανταπόκριση από τους λεγόμενους νέους μετανάστες, δηλαδή αυτούς που άρχισαν να έρχονται μετά το 2012 με το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης. Τόσο εργάτες όσο και μεταπτυχιακοί και επιστήμονες. Παρεμβαίνουμε σε χώρους δουλειάς, όπου υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας, μισθών ή Συλλογικών Συμβάσεων, συμβουλεύουμε νέους πριν υπογράψουν σύμβαση, δρούμε στα συνδικάτα.

Μέσα από αυτήν τη δράση συναντούμε μετανάστες, αρκετοί των οποίων μετά από κάποιο χρονικό διάστημα διαπιστώνουν ότι επίγειοι παράδεισοι με καπιταλισμό δεν υπάρχουν. Οι σχετικά υψηλότεροι μισθοί τους γίνονται σκόνη από το κύμα ακρίβειας, την υψηλή φορολογία και την εμπορευματοποίηση όλων των κοινωνικών τομέων που ακριβαίνουν συνεχώς. Και όλο και περισσότεροι ενδιαφέρονται να ακούσουν τις θέσεις του ΚΚΕ», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ