Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Καταθέσεις που δείχνουν τη βαρβαρότητα

Νέες καταθέσεις μαρτύρων προστέθηκαν την Παρασκευή σε αυτές των προηγούμενων δικασίμων στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας, που είδαν τα άγρια χτυπήματα των δύο καταστηματαρχών στον Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλο στο πρόσωπο και το σώμα και τους αστυνομικούς που του φόρεσαν χειροπέδες την ώρα που κειτόταν ημιθανής στο πεζοδρόμιο. Μεταξύ αυτών, μάρτυρα που άκουσε τη φασαρία, είδε τον κοσμηματοπώλη να πετάει πέτρα στην τζαμαρία και παρενέβη για να τον σταματήσει, λέγοντας «θα τον σκοτώσετε». Οπως κατέθεσε, απομακρύνθηκε από το σημείο με μαυρισμένη την ψυχή, βλέποντας αστυνομικούς με τα πτυσσόμενα γκλομπ ανοιχτά και του έκανε εντύπωση ότι δεν ασχολήθηκαν με το ποιος έφερε το θύμα σε αυτήν την κατάσταση. «Το μόνο μέλημά τους ήταν να απομακρύνουν τον κόσμο και ειδικά αυτούς που τραβάγανε», επισημαίνοντας επίσης πως ο κοσμηματοπώλης καθάριζε το μέρος!... Σύμφωνα με την κατάθεση, ο Ζακ έπνεε τα λοίσθια, «ο άνθρωπος ήταν πεσμένος, τώρα εγώ με το μυαλό το δικό μου βρίσκω άδικο να προσπαθείς να του βάλεις χειροπέδες», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως δεν επιτέθηκε στον τραυματιοφορέα με γυαλί ούτε σε κάποιον από τους παριστάμενους, αλλά προσπαθούσε να ξεφύγει. «Ετρωγε τόσες κλοτσιές στο κεφάλι, το κεφάλι του έφευγε και πήγαινε και κοπάναγε πάνω στις τσίτες που αφήνει η τζαμαρία», ανέφερε, ενώ σε άλλο σημείο είπε πως η τζαμαρία είχε σπάσει από κλοτσιά.

Νωρίτερα, υπάλληλος της αλυσίδας «Βενέτη» κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι όταν ήρθε ο διασώστης του ΕΚΑΒ ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος ήταν «ξαπλωμένος, κράταγε τον λαιμό του και δεν κουνιόταν. Εκείνη τη στιγμή νόμιζα ότι είχε φύγει γιατί κράταγε τον λαιμό του». Συνέχισε λέγοντας ότι ο αστυνομικός που του έβαλε χειροπέδες τον πατούσε με το γόνατο στη μέση και του πίεζε τον αυχένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προκλήθηκε ένταση στο δικαστήριο όταν η Εβίτα Βαρελά, συνήγορος των αστυνομικών, επανέλαβε ότι η οικογένεια του Ζακ επιμένει να καταδικαστούν οι αστυνομικοί αποσκοπώντας σε αστικές αποζημιώσεις από το ελληνικό κράτος. Η οικογένεια του Ζακ δήλωσε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο ότι η τοποθέτηση αυτή της συνηγόρου εκτός από βαριά απαξιωτική και προσβλητική είναι και απόλυτα αναληθής, τονίζοντας ότι «κανένα χρηματικό ποσό δεν θα αντικαταστήσει τη χαμένη ζωή του παιδιού και αδερφού μας. Εχουμε χρέος να ζητούμε την απόδοση δικαιοσύνης πρωτίστως απέναντι στο αδικοχαμένο μας παιδί και αδερφό, αλλά και στην υπόλοιπη κοινωνία προκειμένου καμία άλλη οικογένεια να μην ξαναζήσει στο μέλλον αυτό που ζούμε εμείς εδώ και τριάμισι χρόνια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ