Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΧΟΛΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Πανελλαδική διαμαρτυρία κατά του νέου νομοσχεδίου για τον αθλητισμό

Σήμερα στις 12 μ. στο υπουργείο Παιδείας

Πανελλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας κατά των νέων σχεδίων της κυβέρνησης για τον αθλητισμό πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη στις 12 το μεσημέρι οι Φοιτητικοί Σύλλογοι των ΣΕΦΑΑ και ΤΕΦΑΑ από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα, ο Σύλλογος ΔΕΠ της ΣΕΦΑΑ Αθήνας και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επαγγελματιών Αθλητισμού και Ασκησης, με αίτημα την απόσυρση του αντιαθλητικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Καταγγέλλουν το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει να φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση και το οποίο δίνει τη «χαριστική βολή» στην υποβάθμιση των πανεπιστημιακών πτυχίων. Οπως σημειώνουν, το νομοσχέδιο εξελίσσει τον ορισμό της επαγγελματικής ιδιότητας του «εκπαιδευτή», που προβλεπόταν και στον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ το 2018, ο οποίος αποσύρθηκε κάτω από τη μαζική κατακραυγή και τον αγώνα χιλιάδων φοιτητών, αποφοίτων και αθλητικών σωματείων.

Προσθέτουν δε ότι τα σχέδια της κυβέρνησης ΝΔ βάζουν σε κίνδυνο και τη δημόσια υγεία, αφού ουσιαστικά πλέον κάποιος που έχει παρακολουθήσει ένα ολιγόμηνο ταχύρρυθμο σεμινάριο έχει ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τον απόφοιτο των ΑΕΙ! Νοθεύεται έτσι η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε θέματα άσκησης, υγείας, ευρωστίας και ευεξίας. Μόνοι κερδισμένοι από όλα αυτά είναι οι ιδιωτικές σχολές, τα ιδιωτικά ΙΕΚ, οι διάφοροι ιδιωτικοί φορείς που θα παρέχουν πιστοποιήσεις αθλητικών σπουδών επί πληρωμή.

«Δεν ενδιαφέρονται για τη μόρφωση και το πτυχίο μας, γιατί δεν ενδιαφέρονται για τη μαζική - σύγχρονη - ολοκληρωμένη - δωρεάν πρόσβαση του λαού στον αθλητισμό. Γιατί αυτό προϋποθέτει πρώτα απ' όλα την εκπαίδευση των φοιτητών των ΤΕΦΑΑ», σημειώνουν και διεκδικούν:

Το πτυχίο να αποτελεί μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη άσκηση του επαγγέλματος. Καμία σκέψη για εξίσωση των πτυχίων τους με τα ιδιωτικά κολέγια. Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους. Προσλήψεις μελών ΔΕΠ και σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις για την εκπαίδευσή τους. Αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία και τον μαζικό αθλητισμό.

Αλλες αντιδράσεις

Η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ υιοθέτησε ομόφωνα το πρόσφατο ψήφισμα των ΣΕΦΑΑ και ΤΕΦΑΑ για το σχέδιο νόμου, υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους, ενώ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τις προτεινόμενες αντιεπιστημονικές και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία διατάξεις του νομοσχεδίου και να προβεί στις αναγκαίες τροποποιήσεις των άρθρων του νομοσχεδίου, σε συνεργασία με τα ΤΕΦΑΑ των ΑΕΙ της χώρας.

Επίσης, στα συμπεράσματα της 29ης Συνόδου των Αντιπρυτάνεων Διοικητικών και Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, εκτιμάται ότι ο θεσμός του «εκπαιδευτή» όπως εισάγεται δεν διασφαλίζει τις αναγκαίες προϋποθέσεις ποιοτικής εκπαίδευσης, τουναντίον χορηγεί πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα που εμπίπτουν στο επαγγελματικό πεδίο των πανεπιστημιακών αποφοίτων των ΤΕΦΑΑ/ΣΕΦΑΑ. Με αυτό το σκεπτικό, προτείνουν την κατάργηση των συγκεκριμένων διατάξεων και καλούν το υπουργείο Παιδείας να διασφαλίσει την αξία των πανεπιστημιακών πτυχίων, θεσμοθετώντας τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΦΑΑ/ΣΕΦΑΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ