Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου» πάνε θέατρο

Οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου» στην Αττική συνεχίζουν τις θεατρικές τους εξορμήσεις και τη νέα χρονιά.

Την Κυριακή 9 Γενάρη, στις 11.30 π.μ., καλούν σε παράσταση βασισμένη στο αγαπημένο βιβλίο της Αλκης Ζέη «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», την οποία παρουσιάζει η Παιδική Σκηνή της Μαριάννας Τόλη στο Θέατρο «Κατερίνα Βασιλάκου».

Οταν οι Ιταλοί έφτασαν στο κατώφλι της Ελλάδας, ο Πέτρος ήταν 9 ετών, είχε μια χελώνα για κατοικίδιο και γνώριζε τον πόλεμο μόνο μέσα από τα βιβλία. Τώρα, όμως, τον βιώνει κάθε μέρα μαζί με τους γονείς του, τον παππού του και τη μεγαλύτερη αδελφή του, την Αντιγόνη, αρχίζοντας έναν μεγάλο περίπατο - μια βόλτα στην Αθήνα της Κατοχής, στα δύσκολα εκείνα χρόνια της πείνας, των συσσιτίων, του φόβου, των διωγμών...

Ο Τάκης Τζαμαργιάς σκηνοθετεί το έργο για τέταρτη φορά, μετά το ανέβασμά του σε κρατικές σκηνές Ελλάδας και Κύπρου, όπου γνώρισε την αποδοχή και την αγάπη από το κοινό.

Επίσης, την Κυριακή 16 Γενάρη, στις 7.30 μ.μ., οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου» επισκέπτονται την «Εναλλακτική Σκηνή» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να παρακολουθήσουν το μαγευτικό λυρικό παραμύθι «Το Ερωτευμένο Σύννεφο», βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Ναζίμ Χικμέτ, σε μουσική Σοφίας Καμαγιάννη, λιμπρέτο Ελένης Ζαφειρίου και με πρωταγωνιστή την πολυβραβευμένη παιδική χορωδία «Rosarte», σε καλλιτεχνική διεύθυνση Ρόζης Μαστροσάββα. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ελένη Ευθυμίου.

Ανάμεσα στα άλλα έργα του ο Ναζίμ Χικμέτ έγραψε και μικρές ιστορίες που πηγάζουν από την παράδοση της χώρας του. Αυτές έχουν τη μορφή διδακτικών παραμυθιών που απευθύνονται σε παιδιά κάθε ηλικίας. «Το ερωτευμένο σύννεφο» αποτελεί μία απ' αυτές τις μικρές ιστορίες, είναι όμως μεστή σε μεγάλα διανοήματα, ανθρώπινες αξίες, υψηλές σκέψεις και υψηλά συναισθήματα.


Το «Ερωτευμένο Σύννεφο» είναι ένας ύμνος στις ανθρώπινες αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της φιλίας, της συλλογικής πάλης για κοινωνική δικαιοσύνη, της αγάπης για τη ζωή και της θυσίας από αγάπη στη ζωή. Κοντολογίς, ένας ύμνος στον άνθρωπο.

Στην παράσταση η χορωδία «Rosarte» θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ως συγγραφέας - αφηγητής, αλλά και με ενεργό συμμετοχή στη ροή του έργου, η οποία έχει ως εκφραστικό όχημα το ποιητικό και με λεπτές εκφάνσεις λιμπρέτο. Στο μουσικό ύφος, ο λυρισμός και η τρυφερότητα εναλλάσσονται με ρυθμικό δυναμισμό και όλα συνδυάζονται με μια σύγχρονη γλώσσα ηχοχρωμάτων.

Δηλώσεις συμμετοχής στις κατά τόπους Οργανώσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το «Ερωτευμένο Σύννεφο» στην Εναλλακτική της ΕΛΣ (2023-08-03 00:00:00.0)
Πιστεύω σε ένα θέατρο που ενεργοποιεί τον θεατή και τη σκέψη του (2022-01-22 00:00:00.0)
Μια όπερα για παιδιά και νέους και όχι μόνο... (2020-02-26 00:00:00.0)
Χικμέτ και κινηματογράφος (2015-04-26 00:00:00.0)
Πολιτιστικές εκδηλώσεις μπροστά στο Επιστημονικό Συνέδριο της ΚΕ του ΚΚΕ για τον Ναζίμ Χικμέτ (2015-04-23 00:00:00.0)
Νυχτερινό φεστιβάλ αφηγήσεων (2014-04-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ