Παρασκευή 31 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 2 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΦΩΤΟ 7

Από το Αμπελοχώρι (Σκλούπο) Ιωαννίνων, στη μνήμη των ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΙΤΣΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΙΩΤΟΥ, ΕΛΕΝΗΣ ΣΙΩΤΟΥ, ΚΩΝ/ΝΟΥ ΒΛΑΧΑ, ΚΩΝ/ΝΟΥ ΝΙΚΟΥ και του συντρόφου μας ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΛΑΧΑ, οι σύντροφοι και συγγενείς προσφέρουν μέσω Τομεακής Οργάνωσης Ιωαννίνων και ΚΟΒ Λογιστών Αθήνας χρηματικό ποσό για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 2

Πέρασαν 20 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας μου ΝΙΚΟΣ ΤΟΠΗΣ, στις 27/12/2001, γεννημένος στη Χαλάστρα το 1927. Συμπληρώνονται επίσης 29 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή η μητέρα μου, ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΠΗ, στις 24/11/1992, γεννημένη στη Χαλάστρα το 1930. Μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν καθημερινός αναγνώστης της εφημερίδας μας, του «Ριζοσπάστη», και από μικρή ηλικία μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη τους, ο γιος τους Βαγγέλης, η νύφη τους Νίκη και ο εγγονός τους Νίκος προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Χαλάστρας Θεσσαλονίκης.

***

ΦΩΤΟ 3

Για τους αγαπημένους μας, που πάντα είναι κοντά μας, ΚΑΚΑΡΑ ΑΝΤΩΝΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ και ΣΤΕΦΑΝΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, προσφέρουμε 250 ευρώ.

Η σύντροφός του Βάλια και τα παιδιά του Εύη και Στέφανος

***

ΦΩΤΟ

Την 1η Ιούλη «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΝΙΚΗΤΑΣ ΧΟΝΔΡΟΥΔΗΣ. Λείπει απ' όλους όσοι τον γνωρίσαμε ο άνθρωπος, ο φίλος, ο σύντροφος, ο αγωνιστής, ο κομμουνιστής που κοιμόταν και ξυπνούσε με τον νου του πάντα στο Κόμμα. Στο Κόμμα όπου αφιέρωσε όλο του το είναι με περισσή ανιδιοτέλεια, για να πραγματωθεί το πέρασμα από τη σάπια και άδικη κοινωνία των λίγων στη νέα, δίκαιη κοινωνία των πολλών. Είχε έγνοια για κάθε άνθρωπο της ανάγκης, ιδιαίτερα για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας και επιβίωσης. Ανιδιοτελής και ακάματος μπροστάρης στην πάλη για κάθε πρόβλημα του τόπου του. Υποδειγματικός στυλοβάτης και καθοδηγητής των οικείων του και των νεότερων συνοδοιπόρων του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ
Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του, σύντροφοι και συναγωνιστές του από την ΚΟΒ Θέρμης προσφέρουμε στο Κόμμα 200 ευρώ στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης, δίνοντας την υπόσχεση ότι η παρακαταθήκη που μας άφησε με τη στάση ζωής του μας οπλίζει με δύναμη και αισιοδοξία για να συνεχίσουμε επάξια τον αγώνα!

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΙΜΟΥ, που τόσο απροσδόκητα νωρίς «έφυγε» από κοντά μας, η οικογένεια Μηλιόπουλου Απόστολου μέσω της ΚΟΒ Ιματισμού Θεσσαλονίκης προσφέρει στο τιμημένο ΚΚΕ το ποσό των 30 ευρώ για οικονομική ενίσχυση.

Ο σύντροφος Χρήστος μέχρι την τελευταία στιγμή πάλεψε αταλάντευτα πιστός στις ιδέες του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Στέλνουμε και τα συλλυπητήρια στην σύζυγό του και τις δύο κόρες του.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή, του κομμουνιστή, του αγαπημένου μας συντρόφου και φίλου ΤΑΣΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ, προσφέρουμε 100 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ.

Μαριάννα Παπαδημητρακοπούλου, Κώστας Βλαχοχρήστος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των γονιών της, του συντρόφου και αγωνιστή ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (φωτ.) και της ΡΟΖΑΣ ΞΥΓΚΑΚΗ, η κόρη τους Γιάννα προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος το ποσό των 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σαντορίνης.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 23/11/2019, προέδρου του Παραρτήματος Σαντορίνης του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που μέσα από αυτόν πάλευε για μια δικαιότερη κοινωνία, χωρίς διακρίσεις, πόνο και φτώχεια, η οικογένειά της προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 100 ευρώ.

ΜΥΛΩΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΥΛΩΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Φέτος μας λείψατε πολύ, πατέρα μας ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΥΜΑΤΗΡΗ (φωτ.), αγωνιστή και δάσκαλε ζωής, και ΑΝΘΗ, η γλύκα και η χαρά της ζωής. Μας έλειψαν η γνώμη, η κουβέντα, η επιλογή. Τι θα κάνατε; Τι θα λέγατε; Τι θέση θα κρατούσατε; Και να που ερχόταν η εικόνα σας, η στιβαρότητα, η καθαρότητα της σκέψης να δώσει τη λύση... Οι αρχές και οι αξίες που μας δώσατε, μόνιμοι οδηγοί της ζωής μας... Καθημερινά, πολυαγαπημένοι μας Γιάννη και Ανθάκι, είστε στη σκέψη μας και στον λόγο μας.

Στη μνήμη σας, ακριβοί και αγαπημένοι μας, προσφέρουμε στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 25 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ανω Μπραχαμίου.

Γιάννης, Γιώτα, Ανδρέας, Τάκης, Κική

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΤΑΣΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ (φωτ.), αντάρτη του ΕΛΑΣ Λακωνίας, και της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ, ΕΠΟΝίτισσας, προσφέρουμε 100 ευρώ σαν συμβολή στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ.

Τα παιδιά του

***

Ο σύντροφος Σίμος Καραμιχαηλίδης, στη μνήμη της αγωνίστριας μητέρας του ΖΩΗΣ ΚΑΡΑΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Λυκόβρυσης - Πεύκης.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αρχιστράτηγου της νίκης κατά του φασισμού, συντρόφου ΣΤΑΛΙΝ, προσφέρω στο Κόμμα μας 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Εδεσσας.

Δημήτρης Μαρίνος

ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΤΑΣΟΣ
ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΤΑΣΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΜΥΛΩΝΑ, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματός μας προσφέρω μέσω ΚΟΒ Θέρμης το ποσό των 200 ευρώ.

Η γυναίκα του, Μάγδα Κασιούμη

***

ΦΩΤΟ 2

Το τελευταίο διάστημα χάσαμε πολλούς και αγαπημένους συντρόφους. Μας στοίχισε ιδιαίτερα η απώλεια δύο συντρόφων που επί 20 ολόκληρα χρόνια συμμετείχαμε μαζί στα όργανα της ΚΟ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης, μαζί αγωνιστήκαμε, μαζί δώσαμε μικρές και μεγάλες μάχες, μαζί γευτήκαμε την ομορφιά του αγώνα και τη χαρά της συλλογικής πάλης.

Ο σ. ΤΑΣΟΣ ΠΑΣΧΑΛΟΥΔΗΣ, μέλος του Κόμματος από το 1958, τίμησε για 63 ολόκληρα χρόνια την ιδιότητά του αυτή. Υπηρέτησε το Κόμμα από διάφορες θέσεις, ως μέλος Αχτιδικών Επιτροπών, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής. Υπερασπίστηκε χωρίς καμία ταλάντευση τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος τόσο το 1968, όσο και στη μεγάλη κομματική κρίση του 1990 - 1992. Ηταν πάντα παράδειγμα και στήριγμα, πηγή έμπνευσης για όλους εμάς, ακόμα περισσότερο για τους νεότερους συντρόφους.

Στις 3 Σεπτέμβρη 2021 χάσαμε πρόωρα και άδικα τον σ. ΘΟΔΩΡΟ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗ, έναν ακριβό και αγαπημένο φίλο, έναν υποδειγματικό και ακούραστο σύντροφο. Ο Θόδωρος «έφυγε» άδικα στα 57 του χρόνια και σκόρπισε τη θλίψη στην οικογένειά του, στους αμέτρητους φίλους και συντρόφους που τον αγαπούσαν και εμπνέονταν από τη στάση ζωής του, αλλά και σε πολλούς άλλους εργαζόμενους, και αντιπάλους ακόμα, που εκτιμούσαν τη δράση του. Από τα 19 του μέλος της ΚΝΕ και από τα 21 του στο ΚΚΕ, έδωσε όλες του τις δυνάμεις για την υπόθεση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Διετέλεσε Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Ανατολικής Υπαίθρου, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Υπαίθρου Θεσσαλονίκης και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, περιφερειακός σύμβουλος. Σε όλη του την κομματική ζωή υπήρξε πρότυπο συνέπειας, ιδεολογικής και πολιτικής σταθερότητας. Για μας, που για μια 20ετία ολόκληρη βρεθήκαμε μαζί του στα κομματικά όργανα στην Υπαιθρο Θεσσαλονίκης, ήταν ένας ανεκτίμητος και παντοτινός φίλος, ένας ακέραιος και ξεχωριστός άνθρωπος.

ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
Στη μνήμη των συντρόφων Πασχαλούδη Τάσου και Ιγνατιάδη Θόδωρου, προσφέρουμε μέσω των Οργανώσεών μας 400 ευρώ στο Κόμμα για την Οικονομική Εξόρμηση.

Γκουτζηγιάννης Ηλίας, Εμμανουηλίδης Φίλιππος, Καλλινικίδου Στέλλα, Μπαράκος Στάθης, Περκουλίδης Γιάννης, Σοφιανός Γιώργος, Χατζηκυριάκου Λίνα

  • Στη μνήμη του συντρόφου ΘΟΔΩΡΟΥ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗ, μέλους της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και περιφερειακού συμβούλου, ο οποίος απροσδόκητα «έφυγε» από τη ζωή, οι σύντροφοί του, περιφερειακοί σύμβουλοι Κ. Μακεδονίας Αβραμόπουλος Σωτήρης, Σκούφας Γιάννης, Τσεχελίδης Γιάννης και Χαβατζάς Γιώργος, και η συντρόφισσα Σταμκοπούλου Νατάσα από την Ομάδα της Περιφέρειας, προσφέρουν μέσω των Οργανώσεών τους το ποσό των 210 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 25 Δεκέμβρη έκλεισε κιόλας ένας μήνας από την απώλεια του σ. ΝΙΚΟΥ ΚΑΚΑΡΑΣΚΑ από τη Βαλμάδα Θεσσαλονίκης. Γιος αντάρτη του ΕΛΑΣ και εκτελεσμένου από το κράτος της μισαλλοδοξίας μαχητή του ΔΣΕ, τίμησε σε όλη του τη διαδρομή την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος. Ηταν παρών σε κάθε κομματική δουλειά, σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη. Κράτησε αταλάντευτη στάση στη δοκιμασία του Κόμματος το κρίσιμο διάστημα 1990 - 1992. Θα μείνουν στη μνήμη μας η ανθρωπιά του, η ευαίσθητη ψυχή του, η συνέπεια και η μαχητικότητά του.

Σύντροφοι και φίλοι από τη Βαλμάδα και τη Χαλάστρα προσφέρουν στη μνήμη του 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου και φίλου ΜΗΝΑ ΣΦΥΡΙΔΑΚΗ, προσφέρω 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας της ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Σοφία Τσελεμπόνη

***

ΦΩΤΟ

Ο Λότσιος Χρήστος και η γυναίκα του, Λότσιου - Ξεπαπαδέα Μαρία, στη μνήμη του κουνιάδου και αδελφού μας ΞΑΠΑΠΑΔΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ, μαχητή του ΔΣΕ στην Πελοπόννησο, ο οποίος σκοτώθηκε το 1949, προσφέρουμε το ποσό των 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κηπούπολης Περιστερίου.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΚΑΡΑΣ

Motion Team

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΚΑΡΑΣ
***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των συντρόφων ΚΟΥΡΤΖΑΝΙΔΗ ΑΝΤΩΝΗ και ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ ΜΙΧΑΛΗ συμβάλλω στην Οικονομική Εξόρμηση με 100 ευρώ, διά μέσου της ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας.

Κ. Μ.

***

ΦΩΤΟ

Η συντρόφισσα ΠΟΠΗ ΔΡΙΤΣΑ γεννήθηκε στον Αγιο Θωμά Βοιωτίας. Ως κόρη αγωνιστή της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, που φυλακίστηκε και εξορίστηκε στη Μακρόνησο και στη Γυάρο, μπολιάστηκε από τα νεανικά της χρόνια με τις αγωνιστικές αξίες και τα ιδεώδη του ΚΚΕ.

Συμμετείχε στη Νεολαία Λαμπράκη από την ίδρυσή της και οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1974, στην Κομματική Οργάνωση του Γκύζη στην Αθήνα. Ανέπτυξε πλούσια δράση στο γυναικείο κίνημα, διατελώντας πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Γκύζη, αλλά και όπου αλλού έζησε και εργάστηκε, συμμετέχοντας στις Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ.

Από το 1985 έως το 1992 ανέλαβε δουλειά στον μηχανισμό της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας - Εύβοιας του ΚΚΕ και από το 1993 έως το 2013 στον μηχανισμό της Κεντρικής Επιτροπής, στην έδρα της στον Περισσό, ανταποκρινόμενη με συνέπεια και αφοσίωση. Τίμησε την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος, μέσα από την ΚΟΒ Οινοφύτων, έως το τέλος της ζωής της στις 28/7/2020.

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μου συντρόφισσας στη ζωή και στους αγώνες, Πόπης Δρίτσα, προσφέρω στην ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ.

ΝΙΚΟΣ ΒΛΑΧΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΒΛΑΧΑΣ
Π. Γ.

***

ΦΩΤΟ

Προς τιμήν της πολυαγαπημένης μας συντρόφισσας ΚΟΡΑΛΙΑΣ (ΛΙΤΣΑΣ) ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 23/12/2020, σε ηλικία 74 ετών, και η οποία πάντα πρωτοστατούσε σε κάθε καθημερινό αγώνα με το κουπόνι στο χέρι, οι σύντροφοί της από την ΚΟ Λόφου - Σφαγείων Καλλιθέας του ΚΚΕ, καθώς και οι υπόλοιπες ΚΟ Καλλιθέας του ΚΚΕ, προσφέρουν στη μνήμη της το ποσό των 930 ευρώ στο πλαίσιο της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης.


ΝΙΚΟΣ ΤΟΠΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΤΟΠΗΣ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΠΗ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΠΗ

ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ
ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ

ΣΙΩΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΣΙΩΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΞΥΓΚΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΞΥΓΚΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΚΙΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΙΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΥΜΑΤΗΡΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΥΜΑΤΗΡΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ

ΣΙΩΤΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΣΙΩΤΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΞΕΠΑΠΑΔΕΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΞΕΠΑΠΑΔΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΛΑΧΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΛΑΧΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΥ

ΠΟΠΗ ΔΡΙΤΣΑ
ΠΟΠΗ ΔΡΙΤΣΑ

ΚΟΡΑΛΙΑ (ΛΙΤΣΑ) ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ
ΚΟΡΑΛΙΑ (ΛΙΤΣΑ) ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΡΤΖΑΝΙΔΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΡΤΖΑΝΙΔΗΣ

ΤΑΣΟΣ ΠΑΣΧΑΛΟΥΔΗΣ
ΤΑΣΟΣ ΠΑΣΧΑΛΟΥΔΗΣ

ΝΙΚΗΤΑΣ ΧΟΝΔΡΟΥΔΗΣ
ΝΙΚΗΤΑΣ ΧΟΝΔΡΟΥΔΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΙΜΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΙΜΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΑΡΑΣΚΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΑΡΑΣΚΑΣ

ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ
ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ

ΜΗΝΑΣ ΣΦΥΡΙΔΑΚΗΣ
ΜΗΝΑΣ ΣΦΥΡΙΔΑΚΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ