Σάββατο 16 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στεφανής Παπαγεωργάκης
Στεφανής Παπαγεωργάκης
Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο της αγαπημένης μητέρας μας ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΜΕΡΙΣΤΟΥΔΗ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 20.000 δρχ.

Τα παιδιά της

* * *

Πέρασαν 40 μέρες από το θάνατο της αγαπημένης και αξέχαστης φίλης ΜΑΙΡΗΣ ΚΟΥΜΑΔΙΤΟΥ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Πειραϊκής Χερσονήσου 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Μαριγούλα Μαστρολέων-Ζέρβα, Μαρία Λιβάδη

* * *

φΩΤ. 2

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ Μπαλανζή-ΜΕΤΑΛΙΝΟΥ, μαχήτριας του ΔΣΕ και του ΝΙΚΟΛΑ ΜΕΤΑΛΙΝΟΥ, στελέχους της ΟΕΝΟ και μαχητή του ΔΣΕ, οι οποίοι ως το τέλος της ζωής τους αγωνίζονταν από τις επάλξεις του ΚΚΕ, η κόρη τους Δήμητρα, και ο γαμπρός τους Γιώργος, προσφέρουν 15 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος «έφυγε» πριν από 4 χρόνια, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης, 50 ευρώ στο ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε και μαζί του ονειρεύτηκε πιο δίκαια χρόνια.

Η ανιψιά του Κατερίνα

* * *

Φωτ. 2

Η Δέσποινα Ιωακείμ πρόσφερε 170.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω Αχτίδας Κοκκινιάς-Κορυδαλλού στη μνήμη του συζύγου της ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ, του κομμουνιστή αδελφού της ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΥΡΑΛΗ, των γονιών της, του θείου της ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος σκοτώθηκε στη μικρασιατική καταστροφή, του εξαδέλφου της ΤΑΣΟΥ ΚΟΓΙΩΝΗ, προέδρου του Παραρτήματος Σερβίων της ΠΕΑΕΑ και του κομμουνιστή ΣΤΕΦΑΝΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ.

Γιώργος Σούραλης
Γιώργος Σούραλης
* * *

Η Τ.Π., οπαδός του ΚΚΕ, προσφέρει στο Κόμμα 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα.

* * *

Στη μνήμη των πατριωτών, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό, ως ελάχιστο φόρο τιμής, προσφέρω 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ. Από το χωριό Κασσιτερί της επαρχίας Σαππών Κομοτηνής: ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ και ΠΑΥΛΟΥ ΚΩΤΑΣΙΔΗ, ΑΔΑΜ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΙΔΗ, ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΦΕΙΑΔΗ, ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΥΛΙΔΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΟΥΡΕΪΛΙΔΗ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΕΞΥΡΙΔΗ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ, ΙΟΡΔΑΝΗ ΤΖΟΥΝΤΖΙΔΗ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ. Από το χωριό Ελληνοχώρι Εβρου: ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΖΑΡΛΙΩΤΗ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΟΥΝΤΑΝΕΛΑ. Από την Κομοτηνή: ΛΥΣΣΑΝΔΡΟΥ ΚΩΤΑΣΙΔΗ, πολιτικού μηχανικού και γραμματέα της ΚΟ Ροδόπης, τον οποίον εκτέλεσαν το 1947 μπροστά στα μάτια της γυναίκας του και των δύο κοριτσιών του.

Γεώργιος Ευαγγελίδης, αντάρτης του ΕΛΑΣ και λοχαγός του ΔΣΕ, μέλος του ΚΚΕ από το 1941.

* * *

Σήμερα 16 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από τότε που πέθανε ο πολυαγαπημένος μας ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. Η απουσία του είναι αισθητή κάθε χρόνο που περνάει όλο και περισσότερο. Μόνο το αγωνιστικό πνεύμα του μάς έμεινε για να τον έχουμε για πάντα στην καρδιά μας.

Τιμούμε και θυμόμαστε την ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΛΑΚΑΝΤΖΗ, την οποία δολοφόνησαν το 1948 έξω από τη Βασιλειάδα Καστοριάς και τους θείους ΝΙΚΟ και ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ οι οποίοι άφησαν την τελευταία πνοή τους στην ξενιτιά, πριν προλάβουν να επιστρέψουν στην πατρίδα.

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΚΟΥΡΤΑΣ
ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΚΟΥΡΤΑΣ
Στη μνήμη τους προσφέρουμε 40 ευρώ στο ΚΚΕ.

Σουλτάνα Παπαδοπούλου, τα παιδιά και τα εγγόνια της

* * *

Ο Χριστόφορος Θεοδωρόπουλος προσφέρει, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Δημητρίου», 20.000 δρχ. στη μνήμη των μαχητών του ΔΣΕ ΑΧ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΦΑΝΗ ΑΛΜΠΑΝΗ, ΤΑΚΗ ΑΛΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΑΚΗ ΛΕΚΚΑ και των μελών του ΚΚΕ Δ. ΑΛΜΠΑΝΗ, ΧΡ. ΤΣΟΝΑΪΤΗ, Α.και Γ. ΣΠΥΡΟΥ, ΑΧ. ΦΛΟΥΡΗ, Γ. ΣΟΥΚΟΥΛΗ, οι οποίοι κατάγονταν από την Κόρινθο, καθώς επίσης στη μνήμη των ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ, μελών της ΚΟΒ Αγίου Δημητρίου.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αγωνιστών ΕΥΓΕΝΙΟΥ και ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΥΡΤΑ, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από παρακρατικούς τρομοκράτες του χωριού μας Κωνωπίνα Ξηρόμερου Αιτωλοακαρνανίας στις 10 Ιούνη 1945, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Ο Ευγένης Σκούρτας ήταν έφεδρος ανθυπολοχαγός στον πόλεμο του '40, τραυματίας, αξιωματικός του ΕΛΑΣ και στέλεχος του ΕΑΜ στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο Δήμος Σκούρτας, φοιτητής Ιατρικής, ήταν μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής.

Ο ανιψιός τους Δημ. Σκούρτας

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΤΣΙΚΑ, ο Ξεν. Κακαντέρης προσφέρει 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δάφνης.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, μέλους του ΚΚΕ και στενού φίλου μου ΓΙΩΡΓΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, αντισυνταγματάρχη Πυροβολικού, ο οποίος πρόβαλε με τα στοιχεία των δύο πυροβόλων του, γενναία αντίσταση στις εφορμήσεις των Γερμανών στα ελληνικά οχυρά τον Απρίλη του 1941 και στάθηκε ως το τέλος της ζωής του πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ και της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Καλλιθέας Θεσσαλονίκης για την Οικονομική Εξόρμηση.

Βασίλης Σακέττας


Γιάννης Πατρίκιος
Γιάννης Πατρίκιος

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ