Σάββατο 16 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Εσωτερικές υποθέσεις

Τελικά οι κόντρες των τριών εκπροσώπων μας στην Ευρωλίγκα δεν αποφεύχθηκαν και έτσι η Β` φάση της διοργάνωσης βρίσκει τους Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Ολυμπιακό στο ίδιο όμιλο (Ζ`) να ετοιμάζονται για τις ενδοεσωτερικές.... μονομαχίες. Μάλιστα το γεγονός ότι από τους τέσσερις καινούριους ομίλους της Ευρωλίγκας που δημιουργήθηκαν περνάει μόνο ο πρώτος για το φάιναλ φορ, ανεβάζει ακόμα περισσότερο την... αδρεναλίνη. Την παρέα των τριών ελληνικών ομάδων συμπληρώνει η Ολύμπια Λουμπλιάνας. Μάλιστα με το καλημέρα της 1ης αγωνιστικής που θα διεξαχθεί στις 27-28 Φλεβάρη, υπάρχει το ντέρμπι των «αιωνίων» αφού στη Γλυφάδα ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον ΠΑΟ ενώ η ΑΕΚ την Ολίμπια Λουμπλιάνας.

Στους άλλους ομίλους ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο ΣΤ` όπου συγκεντρώθηκαν ισοδύναμες ομάδες όπως η Κίντερ Μπολόνια, η Ρεάλ Μαδρίτης, η ρωσική Ουράλ Γκέιτ και η τουρκική Εφές Πίλσεν. Από κει πέρα ιταλικές κόντρες υπάρχουν στον Ε` όμιλο που σε ανάλογη περίπτωση με την ελληνική για το πολυπόθητο εισιτήριο θα παλέψουν η Μπένετον Τρεβίζο, η Σκίπερ Μπολόνια, η Σκαβολίνι Πέζαρο και η Μπαρτσελόνα. Τέλος, στον Η` όμιλο υπάρχουν η Ταουγκρές, η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μάλιστα από αυτόν θα προκύψει και ο αντίπαλος του πρώτου στον όμιλο με τις ελληνικές ομάδες, ενώ ο άλλος ημιτελικός θα είναι μεταξύ των πρώτων ομάδων του Ε` και ΣΤ` ομίλου.

«Κίτρινα» χαμόγελα

Μόνο η ΑΕΚ κατάφερε να χαμογελάσει στην αυλαία της Α` φάσης στην Ευρωλίγκα. Αντίθετα Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Περιστέρι γνώρισαν την ήττα.

Στο Ζάγκερμπ και στην άδεια (λόγω τιμωρίας της Τσιμπόνα) «Χάλε Ντράζεν Πέτροβιτς», η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που είχε το κίνητρο απέναντι στη γηπεδούχο Τσιμπόνα και έτσι έφθασε στη νίκη με 90-89. Η ελληνική ομάδα ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού ενώ οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα έδειξαν θέληση και ψυχραιμία στα τελευταία κρίσιμα λεπτά παίρνοντας το ροζ φύλο αγώνα..

Στο αδιάφορο παιχνίδι του ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε πολύ χαλαρά αφού ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς χρησιμοποίησε αρκετούς πρώην... τραυματίες και σε συνδυασμός με φαλτσοσφυρίγματα των διαιτητών οδήγησαν στην ήττα των «πρασίνων» με 88-77. Πάντως δεν άλλαξε κάτι αφού οι πρωταθλητές είχαν εξασφαλίσει από πιο πριν την πρώτη θέση.

Ο Ολυμπιακός δεν άντεξε την «καυτή» έδρα του Τρεβίζο και ηττήθηκε με 89-81, από την Μπένετον. Ετσι, οι «ερυθρόλευκοι» τερμάτισαν τρίτοι στη βαθμολογία του Α' ομίλου, ενώ στην επόμενη φάση θα υπάρξει «τριπλός εμφύλιος», καθώς πρόκειται να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και την Ολύμπια Λουμπλιάνας στον 7ο όμιλο. Το σενάριο επιβεβαιώθηκε και οι τρεις ελληνικές ομάδες θα βρεθούν στον ίδιο όμιλο στη δεύτερη φάση της ευρωλίγκα. Η νίκη της ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ και η ήττα του Ολυμπιακού στο Τρεβίζο έφεραν τις δύο ομάδες μαζί με τον Παναθηναϊκό στον έβδομο όμιλο, όπου θα τους κάνει «παρέα» η Ολίμπια Λουμπλιάνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ