Παρασκευή 31 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 2 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2021
Ποδαρικό με κάλυψη των πλάνων ετοιμάζονται να κάνουν οι Κομματικές Οργανώσεις

Στο 88,41% βρίσκεται η κάλυψη του συνολικού πλάνου μετά το 9ο «κλείσιμο»

Από τη συγκέντρωση στην Καλαμάτα για την παρουσίαση του Καλέσματος αγωνιστικής συμπόρευσης
Από τη συγκέντρωση στην Καλαμάτα για την παρουσίαση του Καλέσματος αγωνιστικής συμπόρευσης
Στο 88,41% έφτασε η κάλυψη του συνολικού πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης, μετά το 9ο κατά σειρά «κλείσιμο» το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Δεκέμβρη.

Συνεχίζει να προπορεύεται η γνωστή τριάδα των ΚΟ Εξωτερικού με 143,23%, Αιγαίου με 109,48% και Δυτικής Ελλάδας με 102,48%. Ακολουθεί από κοντά η ΚΟ Κρήτης με 96,52% που ακριβώς πίσω της έχει την ΚΟ Θεσσαλίας με 88,78%. Στην 6η θέση είναι η ΚΟ Αττικής με 85,19%, ενώ την ανοδική πορεία της συνεχίζει η ΚΟ Ηπείρου που ακολουθεί με 83,09%. Η ΚΟ Πελοποννήσου με 81,27% είναι στην 8η θέση, ενώ στο κατόπι της είναι η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με 78,05% και σε απόσταση αναπνοής η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 77,79%. Η κατάταξη ολοκληρώνεται με την ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 77,29% και την ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας με 68,15%.

Η ΚΝΕ κάλυψε το 89,76% του πλάνου της. Επίσης, η ΚΟ «Ριζοσπάστη» έχει φτάσει το 103,72% του πλάνου της και η ΚΟ «902» το 84,10%.

Με μια «ανάσα» να απομένει για το τέλος της Οικονομικής Εξόρμησης, οι ΚΟ αξιοποιούν κάθε ώρα και μέρα που μένει για την κάλυψη των στόχων. Η δίμηνη εξέλιξη της μάχης έχει φανερώσει τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε να διευρυνθεί το κομμάτι εκείνων που ενισχύουν από το υστέρημά τους το ΚΚΕ. Περιθώρια και δυνατότητες που καρποφορούν κόντρα και σε αντικειμενικές δυσκολίες, εκεί που συναντιούνται με το καλά δουλεμένο σχέδιο των ΚΟ, τη δουλειά άνθρωπο τον άνθρωπο, το θαρρετό άνοιγμα που μάλιστα πολλαπλασιάζεται με την ένταξη οπαδών και φίλων του Κόμματος. Εχοντας όλα αυτά στο σακούλι τους, οι δυνάμεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, μαζί με τις πολλές προσφορές που ήδη έχουν μαζευτεί, τα χιλιάδες «κόκκινα μεροκάματα» που δίνουν περαιτέρω ώθηση, συνεχίζουν τη μάχη στοχεύοντας όσο ψηλότερα γίνεται και φιλοδοξώντας οι πρώτες μέρες του Γενάρη να σημάνουν «γενικό συναγερμό» της «τελικής εφόδου» για την υπερκάλυψη των στόχων παντού.

Στην τελική ευθεία για την υπερκάλυψη η ΚΟ Πελοποννήσου


Για την κορύφωση της μάχης της Οικονομικής Εξόρμησης στην Πελοπόννησο μίλησε στον «Ριζοσπάστη» ο Θοδωρής Ρούνης, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Πελοποννήσου.

Οπως επισημαίνει για τις δυσκολίες που χρειάζεται να ξεπεραστούν, «τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, οι οπαδοί και οι φίλοι του, που με το κουπόνι στο χέρι δίνουν τη μάχη, συναντάνε καθημερινά τα αποτελέσματα της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις. Η ακρίβεια, η ανεργία και οι κακοπληρωμένες δουλειές, οι αναδουλειές των επαγγελματιών, τα χαμηλά εισοδήματα των αγροτών, κάνουν ακόμα πιο συγκινητική τη συνεισφορά χιλιάδων Πελοποννησίων, αναδεικνύουν τους βαθείς δεσμούς και την εμπιστοσύνη που πλατιές λαϊκές μάζες έχουν για το Κόμμα».

Τονίζει ακόμη ότι «σε αυτή την ιδιαίτερη μάχη για την ισχυροποίηση του Κόμματος ξεχωρίζει η προσπάθεια των κομματικών μελών, με τις συνδρομές και τις υψηλές προσωπικές εισφορές που αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο διαπαιδαγώγησης αλλά και αυτοθυσίας. Η άμιλλα μεταξύ των ΚΟΒ και ο προωθητικός ρόλος της άμιλλας που προκήρυξε η ΚΕ, βοήθησε ώστε να παλεύει ο κάθε σύντροφος για την κάλυψη του στόχου του, να φωτίζονται οι δυνατότητες και να ανεβαίνει η παρότρυνση των πρωτοπόρων για ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια».

Ξεχωρίζει, όπως σημείωσε, η προσπάθεια εργαζομένων μελών και οπαδών του Κόμματος να απευθυνθούν στους συναδέλφους τους στον χώρο δουλειάς, δίνοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπως αυτό του «Α., μετανάστη από το Μπαγκλαντές που απευθύνθηκε σε όλους τους συναδέλφους του και μάζεψε 110 ευρώ με 2ευρα και 5ευρα κουπόνια. Αντίστοιχα παραδείγματα έχουμε από εργάτες σε βιομηχανία της Κορίνθου, από φτωχούς αγρότες κομμουνιστές που παράλληλα με την προετοιμασία των κινητοποιήσεων για τη στήριξη του εισοδήματός τους απευθύνονται στους συναδέλφους τους για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος, από αυτοαπασχολούμενους που κατανοούν ότι η μικρή τους συνεισφορά δίνει δύναμη στο Κόμμα και στον αγώνα τους».


Σημαντικός σταθμός για την Οργάνωση της Πελοποννήσου ήταν και η επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στην Καλαμάτα: «Με το Κάλεσμα κοινής δράσης και συμπόρευσης ανά χείραςπραγματοποιήθηκαν δεκάδες περιοδείες, συσκέψεις, συναντήσεις. Το κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση του Κόμματος ήταν ο συνδετικός κρίκος όλης αυτής της προσπάθειας».

Μεγάλη επίσης ήταν η ανταπόκριση χιλιάδων Πελοποννήσιων στη νέα έκδοση της ΕΠ Πελοποννήσου. Οπως εξήγησε: «Μιλάμε για το ημερολόγιο του 2022 αφιερωμένο στην αστική - εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του 1821. Πέρα από τη χρηστικότητά του, αναδεικνύει σημαντικούς σταθμούς της πορείας του αγώνα, κάνοντας μια προσπάθεια να αναδειχθεί ο ρόλος των κοτζαμπάσηδων της Πελοποννήσου, η πορεία αστικοποίησής τους, το πέρασμά τους από το ένα στρατόπεδο στο άλλο την περίοδο των εμφύλιων συγκρούσεων. Γίνεται επίσης προσπάθεια να καταγραφεί ο θετικός ρόλος των πρωτοπόρων τμημάτων της αστικής τάξης την περίοδο εκείνη».

«Η προσπάθεια συνεχίζεται και θα είναι επιτυχημένη!», τονίζει και σημειώνει για την αισιοδοξία που διακατέχει τις Κομματικές Οργανώσεις πως «οι δεσμοί του Κόμματός μας στην Πελοπόννησο είναι δεσμοί βαθιά σμιλευμένοι και ποτισμένοι με το αίμα των καλύτερων παιδιών της, ποτισμένοι με τον ιδρώτα χιλιάδων αγωνιστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ