Πέμπτη 6 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕ ΑΧΑΪΑΣ
Απόλυτη πλειοψηφία με αύξηση δυνάμεων για τις ταξικές δυνάμεις

Ανοδος των εγγραφών των εργαζομένων και της συμμετοχής τους στις αρχαιρεσίες

Με απόλυτη πλειοψηφία για την «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» (το ψηφοδέλτιο των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και συνεργαζόμενων μαζί τους) και αύξηση της συμμετοχής των εργαζομένων στις διαδικασίες ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες στον Σύλλογο Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προσθέτοντας ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα για την εργατική τάξη στον νομό.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 221 ψηφισάντων η ΕΑΚ έλαβε 219 ψήφους για το ΔΣ του Συλλόγου (2 άκυρα - λευκά), εκλέγοντας και τους 7 συμβούλους, έναντι 57 ψήφων που είχε λάβει το 2017 και 2 εκλεγμένων συμβούλων, σημειώνοντας άνοδο +162 ψήφων και +5 συμβούλων.

Αντίστοιχα, για την ΟΣΥΑΠΕ (πανελλήνια Ομοσπονδία), σε σύνολο 219 ψηφισάντων η ΕΑΚ έλαβε 218 ψήφους (1 λευκό), εκλέγοντας 10 αντιπροσώπους, ενώ για το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ σε σύνολο 221 ψηφισάντων έλαβε 219 ψήφους (2 άκυρα - λευκά), εκλέγοντας 6 αντιπροσώπους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την προσπάθεια των πρωτοπόρων δυνάμεων στον χώρο αυξήθηκαν τόσο οι εγγεγραμμένοι στο σωματείο όσο και οι συμμετέχοντες στις διαδικασίες. Τα μέλη από 292 το 2017 έφτασαν τα 346 σήμερα (+54) και οι ψηφίσαντες για το ΔΣ από 191 το 2017 τους 221 σήμερα (+30).

Πρόκειται συνολικά για θετική εξέλιξη η οποία οφείλεται στην αποφασιστική παρέμβαση και δράση των ίδιων δυνάμεων στην ΠΕ Αχαΐας. Επίσης, στην ενεργή συμμετοχή του συλλόγου σε μια σειρά δράσεις που αφορούν συνολικά τα λαϊκά στρώματα, όπως στην πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας. Κερδήθηκε σε μεγάλο βαθμό η εμπιστοσύνη των εργαζομένων, ενώ αποτέλεσμα αυτής της δράσης ήταν και το γεγονός ότι όλες οι άλλες δυνάμεις, που το 2017 εκφράζονταν μέσα από ενιαίο ψηφοδέλτιο, φέτος δεν κατάφεραν καν να το συγκροτήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ