Πέμπτη 13 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τέταρτο έτος «ειδίκευσης» από τις ιδιωτικές δραματικές σχολές

Την πρόθεσή τους να επιβάλουν τέταρτο έτος «ειδίκευσης» γνωστοποίησαν οι σχολάρχες των Ανώτερων Ιδιωτικών Δραματικών Σχολών. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, «σε αυτό το έτος θα παρέχονται προγράμματα στα οποία οι συμμετέχοντες θα εκπαιδεύονται στοχευμένα σε συγκεκριμένες θεματικές με επικέντρωση στην επαγγελματική πρακτική», ενώ θα μπορούν να συμμετέχουν και απόφοιτοι περασμένων ετών.

Αλλη μια εξέλιξη στο πολύπαθο ζήτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης των ηθοποιών, που απασχολεί και ταλανίζει τον κλάδο δεκαετίες τώρα, με διαχρονική ευθύνη όλων των εκάστοτε κυβερνήσεων, που βρίσκεται, βέβαια, πολύ μακριά από την κύρια ανάγκη για ουσιαστική αναβάθμιση των θεατρικών σπουδών και του περιεχομένου τους, για ίδρυση ανώτατων δημόσιων και δωρεάν καλλιτεχνικών σχολών.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που πατώντας πάνω στην αγωνία των αποφοίτων ανοίγει διάπλατα τον δρόμο, για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές μέσα από το παιχνίδι των πιστοποιήσεων οι υπάρχουσες δραματικές σχολές. Ετσι, επισφραγίζονται οι ήδη υποβαθμισμένες σπουδές, αποδυναμώνεται το πτυχίο, ενισχύονται οι ταξικοί φραγμοί, αφού ανάλογα με την τσέπη τους οι σπουδαστές θα συνεχίζουν ή όχι τις σπουδές τους, μπαίνοντας ακόμα περισσότερο στο κυνήγι προσόντων, πιστοποιήσεων και δεξιοτήτων, για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί. Ενα ακόμα πιο κατακερματισμένο τοπίο (περιεχόμενο σπουδών, διδάσκοντες), που άμεσο αντίκτυπο θα έχει και στις εργασιακές σχέσεις, αφού θα δημιουργεί αποφοίτους πολλών ταχυτήτων.

Για ακόμα μια φορά «ριγμένοι» της υπόθεσης είναι οι σπουδαστές, οι απόφοιτοι, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων αναγκάζεται να εναποθέτει στις ιδιωτικές σχολές τις ελπίδες της και ένα δυσβάσταχτο ποσό χρημάτων για αμφιβόλου ποιότητας γνώσεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ