Σάββατο 15 Γενάρη 2022 - Κυριακή 16 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΝΙΣ - OPEN ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
Απελάθηκε ο Τζόκοβιτς

Στην απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς προχώρησαν τελικά οι αρχές της Αυστραλίας, με αιτία το πρόβλημα που υπήρξε με τη βίζα του. Ετσι ο Σέρβος τενίστας, Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στο αυστραλιανό Open.

Ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης Αλεξ Χοκ, κάνοντας χρήση και των διευρυμένων αρμοδιοτήτων που του παρέχει η νομοθεσία της χώρας, ακύρωσε την πρόσφατη δικαστική απόφαση που δικαίωνε τον Τζόκοβιτς σε έφεση που είχε υποβάλει εναντίον της αυστραλιανής συνοριοφυλακής, η οποία τον έθεσε υπό περιορισμό κατά την είσοδό του στη χώρα.

Σε γραπτή του δήλωση ο Χοκ ανέφερε ότι άσκησε την εξουσία του «για λόγους υγείας, καλής τάξης και προς το δημόσιο συμφέρον», καθώς επίσης ότι οι συνοριακές αρχές έκαναν σωστά τη δουλειά τους από την αρχή, σε μια ευθεία βολή απέναντι στο δικαστήριο που δικαίωσε τον Τζόκοβιτς.

Θυμίζουμε ότι η κόντρα του Τζόκοβιτς με την κυβέρνηση της Αυστραλίας είχε ξεκινήσει πριν την άφιξή του στη χώρα, για την κατ' εξαίρεση άδεια που του έδωσαν οι διοργανωτές του αυστραλιανού Open να αγωνιστεί στο τουρνουά, παρότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ