Σάββατο 15 Γενάρη 2022 - Κυριακή 16 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλες καταστροφές με λίγες ώρες βροχής στην Β. Εύβοια

Για άλλη μια φορά ο λαός της Β. Εύβοιας με μια βροχόπτωση αντιμετωπίζει προβλήματα
Για άλλη μια φορά ο λαός της Β. Εύβοιας με μια βροχόπτωση αντιμετωπίζει προβλήματα
Μερικές ώρες βροχής στην καμένη γη της Βόρειας Εύβοιας ήταν αρκετές για να φανεί η ανεπάρκεια των όποιων αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων διαφήμιζαν κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση, με τον λαό να μένει ξανά απροστάτευτος, σε μια συνηθισμένη κατά τα άλλα χειμωνιάτικη κακοκαιρία.

Το πέρασμα του «Διομήδη» έδειξε το δίκιο του λαού της περιοχής, που με τη φωτιά ακόμα να καίει, ξεκίνησε τον αγώνα για αποζημιώσεις, στήριξη του εισοδήματος και άμεση υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων, ώστε να μπορέσει να ζήσει στον τόπο του με αξιοπρέπεια.

Που οργανωμένα μέσα από τη Συντονιστική Επιτροπή, το Σωματείο των Ρετσινάδων και τον Αγροτικό Σύλλογο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας παλεύει ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και της «επιτροπής ανασυγκρότησης» Μπένου, τα οποία έχουν για αφετηρία και προτεραιότητα τη μετατροπή της καταστροφής σε ευκαιρία για επιχειρηματικά συμφέροντα.

Λίγες ώρες βροχής ήταν αρκετές για να ξεχειλίσει ο ποταμός Κηρέας τα ξημερώματα της Πέμπτης, ανάμεσα στο Προκόπι και το Μαντούδι, «κόβοντας» την Εύβοια στα δύο για μερικές ώρες. Στο παραλιακό μέτωπο της Αγίας Αννας, στην Κοτσικιά και στο Αχλάδι «φούσκωσαν» ρέματα, πλημμύρισαν αγροτικές εκτάσεις, δρόμοι έκλεισαν από φερτές ύλες, ενώ οι κάτοικοι προσπάθησαν να προστατεύσουν τα σπίτια τους τοποθετώντας σάκους με άμμο και άλλες αυτοσχέδιες κατασκευές.

Διακοπή της κυκλοφορίας υπήρξε επίσης στον δρόμο Λίμνης - Αιδηψού λόγω πτώσης βράχων κοντά στο χωριό Ηλια, αναδεικνύοντας τα χρόνια προβλήματα και την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου της Βόρειας Εύβοιας.

Προβλήματα από τη βροχόπτωση σημειώθηκαν και στη Φθιώτιδα, όπως στα χωριά Λυγαριά και Στίρφακα του δήμου Λαμιέων, όπου για μια ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια μεγάλη ποσότητα νερού και φερτών υλών πλημμύρισε τους δρόμους των χωριών και τους γύρω αγροτικούς δρόμους, προκαλώντας καταστροφές. Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο από Λαμία προς Φραντζή προκάλεσε υπερχείλιση του Σπερχειού ποταμού, όπου επίσης υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες για την έλλειψη υποδομών ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας.

Στο οροπέδιο του Δομοκού πλημμύρισαν καλλιέργειες και αγροτικές εκτάσεις, ενώ προκλήθηκαν ζημιές στην αγροτική οδοποιία.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν από τη χιονόπτωση στην Ευρυτανία, στην ορεινή Δυτική Φθιώτιδα, στη Φωκίδα και στη Βοιωτία, όπου σημειώθηκαν και διακοπές στην ηλεκτροδότηση χωριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ