Παρασκευή 21 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θέατρο και μουσική στο «Τζένη Καρέζη»

Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις για το έργο του Μπερνάρ Μαρί Κολτές «Αγώνας Νέγρου και Σκύλων», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Σωτηρίου, στο θέατρο «Τζένη Καρέζη». Συγκεκριμένα, το έργο θα παιχτεί τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Γενάρη και τη Δευτέρα 31 Γενάρη και Τρίτη 1 Φλεβάρη.

Το έργο, γραμμένο το 1979, θίγει τους φόβους, τις ψευδαισθήσεις, τις ελπίδες αλλά και την απληστία του ανθρώπου. Σε μια χώρα της Δυτικής Αφρικής, ο Αλμπουρί, ένας μαύρος άνδρας, εισβάλλει σε ένα καλά φρουρούμενο γαλλικό εργοτάξιο για να παραλάβει το νεκρό σώμα του αδελφού του, που σκοτώθηκε σε εργατικό ατύχημα. Εκεί θα συναντηθεί με τρεις λευκούς, τον Ορν, υπεύθυνο του εργοταξίου, τον Καλ, έναν νεαρό Γάλλο μηχανικό, και τη Λεονή. Οι δύο λευκοί άνδρες, με διάφορες προφάσεις, αρνούνται να παραδώσουν τον νεκρό στον αδελφό του. Τότε ο Αλμπουρί τους δηλώνει ότι δεν πρόκειται να φύγει από τον χώρο τους μέχρι να του δώσουν τον νεκρό για να τον θάψει...

Παίζουν οι: Δημήτρης Ραφαήλος, Σαμουήλ Ακίνολα, Ντόρα Μακρυγιάννη και Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης.

Επίσης, στο φουαγιέ του θεάτρου θα βρεθεί στις 30/1 και στις 6/2 η Πολυξένη Καράκογλου παρουσιάζοντάς μας τη μουσική παράσταση «Σημεία Στίξης». Με αφορμή τα καινούργια τραγούδια της Πολυξένης Καράκογλου και της Αθηνάς Σπανού που περιέχονται στο άλμπουμ «Σημεία Στίξης» στήνεται μια παράσταση που περιγράφει τη σπειροειδή πορεία της ζωής ενός ανθρώπου από την ενηλικίωσή του και μετά. Κάθε σημαντική στάση στη ζωή του ένα σημείο στίξης και κάθε σημείο στίξης ένα τραγούδι του άλμπουμ που μαζί με τραγούδια σημαντικών δημιουργών, λένε μια ιστορία που αφορά όλους μας.


Παίζουν οι μουσικοί: Μάριος Ιβάν Παπούλιας (βιολί, κιθάρα, ενορχηστρώσεις), Αιμιλιανός Σταυρινός (πιάνο), Αποστόλης Μπουρνιάς (κρουστά).

Προπώληση: Viva.gr


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ