Τρίτη 25 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΤΗΠ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Να καταργηθεί η απαράδεκτη τροπολογία για την τηλεργασία των ασθενών με COVID

Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις και προστασία των εργαζομένων οι διεκδικήσεις της πρόσφατης κινητοποίησης

Κινητοποιήσεις στα υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής και Εργασίας πραγματοποίησε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Νομού Αττικής το απόγευμα της Παρασκευής 21/1, διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας σε όλο το φάσμα της ζωής των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν αρχικά στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις για όλους και κατάργηση της πρόσφατης απαράδεκτης τροπολογίας της κυβέρνησης, που βάζει ακόμα και εργαζόμενους που νοσούν να τηλεργάζονται, τονίζοντας πως «οι ασθενείς πρέπει να αναρρώνουν!».

Ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία στο υπουργείο Εργασίας, όπου αντιπροσωπεία του ΣΕΤΗΠ συναντήθηκε με τον Ν. Σωτηρόπουλο, αναπληρωτή διευθυντή στο ιδιαίτερο γραφείο του υπουργού Εργασίας, ο οποίος οχυρώθηκε πίσω από το άλλοθι των υγειονομικών πρωτοκόλλων - λάστιχο. Για παράδειγμα, για το ζήτημα της τηλεργασίας σχεδόν ...έπεσε από τα σύννεφα, ισχυριζόμενος ότι δεν ήταν στις προθέσεις της κυβέρνησης η μονιμοποίησή της, ενώ επικαλέστηκε το περίφημο «δικαίωμα στην αποσύνδεση», τον «φερετζέ» δηλαδή της δουλειάς μέχρι τελικής πτώσης. Οπως επεσήμανε ο Αλ. Περράκης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης «έκανε ότι δεν καταλαβαίνει πως πλέον η τήρηση του ωραρίου από ευθύνη του εργοδότη θα είναι του εργαζόμενου και πως ένας τηλεργαζόμενος γίνεται διαθέσιμος για τον εργοδότη 24 ώρες τη μέρα, 7 μέρες τη βδομάδα».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του στελέχους του υπουργείου, υπάρχουν σκέψεις για προσαρμογές στην απαράδεκτη τροπολογία, με τον Αλ. Περράκη να τονίζει την ανάγκη να ενταθούν ακόμα περισσότερο οι αντιδράσεις από τα συνδικάτα ενάντια στο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, που εμπλουτίζεται με πρόσχημα τη διαχείριση της πανδημίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ