Τρίτη 25 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΙΑΣΜΟΥ 24ΧΡΟΝΗΣ
Νέες αποκαλύψεις για κύκλωμα εν αναμονή των τοξικολογικών

Την αναζήτηση ευθυνών για την καθυστέρηση των τοξικολογικών εξετάσεων προανήγγειλε ο δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, που φέρεται να έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης την Πρωτοχρονιά.

Οι δικαστικές αρχές ευελπιστούν από μέρα σε μέρα να φθάσουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις που έχουν σταλεί στη Βέρνη της Ελβετίας, ώστε να προστεθούν στα αποτελέσματα των εξετάσεων που ήδη έχουν γίνει από το Τμήμα Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τα οποία έχουν παραδοθεί στην Ε' Ανακρίτρια.

Ασπίδα προστασίας τα εργατικά σωματεία

Με αφορμή την καταγγελία της 24χρονης και τις πολλές ανώνυμες καταγγελίες που ακολούθησαν και αφορούν σε παρενοχλήσεις που υπέστησαν εργαζόμενες σε επιχειρήσεις εστίασης από τους εργοδότες τους, το Συνδικάτο Εργαζομένων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ) καλεί όλους τους εργαζόμενους να μη διστάσουν να καταγγείλουν στο σωματείο κάθε παραβιαστική και κακοποιητική συμπεριφορά στους χώρους εργασίας τους, διασφαλίζοντας την προστασία τους.

Σε ανακοίνωσή του, σημειώνει και μεταξύ άλλων ότι «η σεξουαλική παρενόχληση βρίσκει εύφορο έδαφος πάνω και στην ταξική εκμετάλλευση, η οποία διαμορφώνει την ύπαρξη του ατόμου στην καθημερινότητά του και στο κοινωνικό του περιβάλλον». Και προσθέτει: «Τα εργατικά συνδικάτα, σαν μαζικοί φορείς διασφάλισης και διεκδίκησης των συμφερόντων και δικαιωμάτων των εργαζομένων, έχουν παίξει διαχρονικά και θα συνεχίσουν να παίζουν ρόλο πρωτοστάτη και αποτελούν ασπίδα για όλους τους εργαζόμενους που βιώνουν επίθεση στους χώρους δουλειάς τους».

Σήμερα απολογείται ο παπάς που κατηγορείται για τον βιασμό

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ο κληρικός που κατηγορείται για βιασμό κατ' εξακολούθηση ανήλικης, με τον δικηγόρο του να γυρνάει στα κανάλια, προβαίνοντας σε προκλητικές δηλώσεις, και κάνοντας λόγο για «καταγγελίες βιασμών που έγιναν μόδα».

Ωστόσο οι καταγγελίες της νεαρής κοπέλας δείχνουν τις φριχτές στιγμές που έζησε από τον 37χρονο ρασοφόρο του ναού των Κάτω Πατησίων, παντρεμένου και πατέρα τριών παιδιών, που την είχε διαλύσει ψυχολογικά, φθάνοντας σε σημείο να τον βλέπει και να λιποθυμάει από τον τρόμο που της προκαλούσε. Η δικογραφία φέρεται να περιγράφει σοκαριστικά στοιχεία που προέκυψαν από την κατάθεση της παθούσας, με τις πράξεις να έχουν τελεστεί το χρονικό διάστημα από το 2019 έως τον Μάη του 2020, όταν το κορίτσι ήταν 14 με 15 χρονών, έως τα 16.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ