Πέμπτη 27 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Αλληλεγγύη στον αγώνα των απολυμένων του ΚΤΕΛ από δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις

Μηχανοκίνητη πορεία το Σάββατο 29 Γενάρη

Την άμεση ανάκληση των συνολικά 8 απολύσεων εργαζομένων από τα ΚΤΕΛ Ζακύνθου απαιτούν με κοινή ανακοίνωση - καταγγελία τους 56 εργατικοί συνδικαλιστικοί φορείς από όλη τη χώρα.

Το Σάββατο 29 Γενάρη το Εργατικό Κέντρο του νησιού διοργανώνει μηχανοκίνητη πορεία, με αφετηρία το Εθνικό Στάδιο στις 10.30 π.μ., και καλεί σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις του για το θέμα.

Οι δεκάδες φορείς εκφράζουν παράλληλα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, καταγγέλλοντας πως «η Διοίκηση του ΚΤΕΛ Ν. Ζακύνθου Α.Ε. το προηγούμενο διάστημα, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης, προχώρησε σε απολύσεις 6 συναδέλφων μας οδηγών και ταυτόχρονα επιδίδεται σε έναν αγώνα συκοφάντησης των κινητοποιήσεων».

Στέκονται στην τακτική της διοίκησης του ΚΤΕΛ, που μετά τις πρώτες έξι απολύσεις «θέλοντας να τρομοκρατήσει ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους προχώρησε στην απόλυση άλλων δύο συναδέλφων μας, και μάλιστα συνδικαλιστικών στελεχών. Απέλυσε δύο μέλη της διοίκησης του Σωματείου Προσωπικού ΚΤΕΛ Ζακύνθου και συγκεκριμένα τον γραμματέα και τον έφορο του Σωματείου. Μάλιστα, ο γραμματέας του Σωματείου είναι ταυτόχρονα και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου».

Ταυτόχρονα, απαντούν στις προβοκάτσιες που σημειώθηκαν σε μέρος του στόλου των λεωφορείων της επιχείρησης, τονίζοντας: «Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, "άγνωστοι" προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου, παίζοντας το παιχνίδι της εργοδοσίας και άλλων μηχανισμών. Τέτοιες προβοκατόρικες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα και τους αγώνες του. Δεν έχουν καμία σχέση με τον δίκαιο αγώνα του Σωματείου Προσωπικού ΚΤΕΛ και των συναδέλφων μας για άμεση ανάκληση των απολύσεων».

«Το οργανωμένο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, ούτε εκφοβίζεται, και έχει πλούσια πείρα από την αντιμετώπιση προβοκατόρικων ενεργειών και μηχανισμών», ξεκαθαρίζουν και απαιτούν την επιστροφή των απολυμένων στη δουλειά, τη διασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους του ΚΤΕΛ Ζακύνθου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ