Παρασκευή 28 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Κοινές δράσεις για τα ζητήματα των σχολείων και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών

Σε πρωτοβουλίες και δράσεις μαζί με γονείς, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εκπαιδευτικοί μετά την πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού που πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο, με μαζική συμμετοχή, 47 Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ.

Τα σωματεία τοποθετήθηκαν στη σύσκεψη με βάση τις αποφάσεις τους, το πλαίσιο πάλης και δράσης τους, βάζοντας στο επίκεντρο την κατάσταση που διαμορφώνεται στα σχολεία, με τα ανύπαρκτα μέτρα για την πανδημία, αλλά και την ανάγκη αγώνα για μισθούς και δουλειά με αξιοπρέπεια, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα του ΜΚ 15 - 17, χιλιάδες μόνιμους διορισμούς και μονιμοποίηση - διορισμό όλων των αναπληρωτών. Σε αυτό το πλαίσιο κατατέθηκαν από τα εκπαιδευτικά σωματεία οι παρακάτω κοινές προτάσεις:

  • Γενικές Συνελεύσεις και Ολομέλειες Προέδρων σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ τη βδομάδα 31/1 - 4/2, για την οργάνωση πολύμορφου αγώνα διαρκείας. 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φλεβάρη, με πανελλαδική πανεκπαιδευτική κινητοποίηση.
  • Να επαναπροκηρυχθεί άμεσα απεργία - αποχή από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ (χωρίς καμία υποχώρηση στις αντιδραστικές προϋποθέσεις του ν. Χατζηδάκη), ώστε σε συνδυασμό με τις μέχρι τώρα συλλογικές αποφάσεις των σωματείων και των συλλόγων διδασκόντων να συμβάλουν στην ακύρωση της «αξιολόγησης» στην πράξη.
  • Εάν οι Ομοσπονδίες δεν το πράξουν, οι Σύλλογοι ΠΕ και ΕΛΜΕ, μέσα από κοινό συντονισμό και με ενιαίο τρόπο, μέσα από μαζικές διαδικασίες που θα ενεργοποιήσουν το σύνολο του κλάδου, να πάρουν πάνω τους την κήρυξη απεργίας - αποχής πανελλαδικά, ώστε να εκφραστεί η συλλογική αντίθεση του κλάδου.
  • Κοινή δράση με το γονεϊκό και το μαθητικό κίνημα με στόχο την ακύρωση στην πράξη του διαγωνισμού της λεγόμενης «Ελληνικής PISA», με απεργιακές κινητοποιήσεις από τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών και συντονισμό με το γονεϊκό και μαθητικό κίνημα.
  • Κοινές πρωτοβουλίες δράσης με τους γονείς, αγωνιστικές δράσεις ενημέρωσης στις πύλες των σχολείων, πανό στα σχολεία, γράμμα προς τους γονείς, κοινή αφίσα των Συλλόγων ΠΕ - ΕΛΜΕ, παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Διευθύνσεις και Περιφέρειες.
  • Απογευματινό παλλαϊκό - πανεργατικό συλλαλητήριο για όλα τα επίδικα της περιόδου. Προετοιμασία για γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Συνέντευξη Τύπου για τις διώξεις στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ