Δευτέρα 31 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Κινητοποιήσεις αύριο για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας

Στο πλαίσιο πανδημοσιοϋπαλληλικής στάσης εργασίας

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, με αποφάσεις των Σωματείων και των Ομοσπονδιών τους, προχωρούν αύριο Τρίτη σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πολύμορφες κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο της πανδημοσιοϋπαλληλικής στάσης εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.).

Στην Αθήνα θα γίνει συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στη 1 μ.μ., με τη συμμετοχή σωματείων υγειονομικών από νοσοκομεία της Αττικής. Στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, στη 1 μ.μ. έξω από τις ΥΠΕ (Αριστοτέλους).

Κινητοποιήσεις αύριο θα γίνουν σε πολλές ακόμα πόλεις, και συγκεκριμένα: Ηράκλειο: Στις 12.30 μ.μ. στα Λιοντάρια. Λάρισα: Στις 12.30 μ.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο. Βόλος: Στις 1.15 μ.μ. έξω από το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο. Καρδίτσα: Στη 1 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Σάμος: Στις 12.30 μ.μ. στο Νοσοκομείο και στο Κέντρο Υγείας. Λευκάδα: Στη 1 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου. Δράμα: Στις 12 μ. στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου. Κοζάνη: Στη 1 μ.μ. στην πύλη του «Μαμάτσειου» Γενικού Νοσοκομείου. Ικαρία: Στις 12.30 μ.μ. στο Νοσοκομείο. Γιαννιτσά: Στις 12 μ. στην πύλη του Νοσοκομείου. Κέρκυρα: Στις 12.30 μ.μ. στην παλιά νομαρχία.

Επίσης, σε 4ωρη στάση εργασίας θα προχωρήσουν σήμερα (8 π.μ. - 12 μ.) οι γιατροί του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Χαλκίδας, αντιδρώντας στα «εντέλλεσθε» της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ για μετακινήσεις σε άλλα νοσοκομεία και απαιτώντας την ασφαλή λειτουργία του Τμήματος.

«Οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή και την υγεία μας για την ανοσία των κερδών των λίγων» είναι το σύνθημα της ΟΕΝΓΕ στο κάλεσμά της, με τα σωματεία των υγειονομικών να απαιτούν ανάμεσα σε άλλα:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν όσοι βρίσκονται σε αναστολή, με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας. Αμεση ένταξη στα ΒΑΕ. Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης της Υγείας. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Δωρεάν rapid και μοριακά τεστ σε όλους. Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ