Τρίτη 1 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ανηφορίζουν» στη Θεσσαλονίκη

«Τέλος του Παιχνιδιού»
«Τέλος του Παιχνιδιού»
Μετά από έναν επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων σε θέατρα της Αθήνας, το «Τέλος του Παιχνιδιού» και η «Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό» ανεβαίνουν σε θέατρα της Θεσσαλονίκης.

Το «Τέλος του Παιχνιδιού» του Σάμουελ Μπέκετ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα, με τον σπουδαίο ηθοποιό Δημήτρη Καταλειφό, «ανεβαίνει» για τέσσερις παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο «Αριστοτέλειον», από 3 έως 6 Φλεβάρη.

Βιώνοντας την απόγνωση της επίγνωσης, οι κωμικοτραγικοί, έγκλειστοι ήρωες του έργου επιστρατεύουν τη δύναμη της ρουτίνας, τον διάλογο, το χιούμορ, τις μνήμες και μια «μορφή απέραντου οίκτου» για να παρατείνουν την πορεία προς το αναπόφευκτο. Και όταν τα «ατού» τους εξανεμίζονται ένα ένα και αρχίζει να επικρατεί η ανεξέλεγκτη κόπωση μαζί με τη φυσική φθορά σχέσεων, σώματος και νου, ξεσκαρτάρουν και τα τελευταία άχρηστα φύλλα, για να παραδοθούν, με τρόμο και αξιοπρέπεια, στο «γνωστό τέλος ενός παιχνιδιού, χαμένου προ πολλού»...

Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Αρης Μπαλής, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιώργος Ζιόβας.

Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου, τηλ. 2310262 051.

***

Το αριστούργημα του Λουίς Σεπούλβεδα «Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό», σε σκηνοθεσία και διασκευή του Κώστα Γάκη, ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για τρεις παραστάσεις, στις 18, 19 και 20 Φλεβάρη στο «Metropolitan: The Urban Theater» (Βασ. Ολγας 65 & Φλέμινγκ 2).

«Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό»
«Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό»
Η παράσταση μας μεταφέρει στη φυλή των Μαπούτσε, των «ανθρώπων της Γης», των ιθαγενών της Νότιας Χιλής που εκδιώχθηκαν βίαια από τις εστίες τους από μεγάλες εταιρείες υλοτομίας. Μεγάλο μέρος της συγγραφικής του κλίσης ο Σεπούλβεδα το οφείλει στις ιστορίες που του αφηγούνταν οι δικοί του από τον μακρινό νότο. Εγραψε αυτό το βιβλίο εκπληρώνοντας την υπόσχεση που είχε δώσει σε έναν 8χρονο ιθαγενή πιτσιρικά, που τον είχε δει να κλαίει γιατί η αστυνομία πήρε το σκυλί του, κατηγορώντας την οικογένειά του ότι το έκλεψε επειδή ήταν σκύλος ράτσας και έτσι ήταν αδύνατο να είναι δικός τους...

Ερμηνεύουν: Γιάννης Βασιλώττος, Ελευθερία Μάζαρη, Ιωάννα Παπακωνσταντίνου. Στον ρόλο του σκύλου ο Κώστας Γάκης.

Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου, τηλ: 2311-284773.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ