Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη Ρώμη στις 6-8 Μάη θα πραγματοποιηθεί το 18ο Συνέδριο της ΠΣΟ

Το τριήμερο 6-8 Μάη θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη το 18ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), που είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας. Την απόφαση πήρε το Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ που συνεδρίασε διαδικτυακά στις 1 και 2 Φλεβάρη και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, το συνέδριο θα γίνει με τη στήριξη της συνδικαλιστικής οργάνωσης USB και κεντρικό σύνθημα: «Προχωράμε Ενωμένοι για τις Σύγχρονες Ανάγκες της Εργατικής Τάξης, Ενάντια στην Καπιταλιστική - Ιμπεριαλιστική Βαρβαρότητα».

Στη συνεδρίαση του Προεδρικού Συμβουλίου, το ΠΑΜΕ υπογράμμισε «τη σημασία της πραγματοποίησης του Συνεδρίου, παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες, που επιβεβαιώνει τη σταθερή και αδιάλειπτη δράση της ΠΣΟ και των ταξικών συνδικάτων διεθνώς σε όλες τις συνθήκες στον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε η εγγραφή στην ΠΣΟ, που σήμερα εκπροσωπεί 105 εκατομμύρια εργαζόμενους από 133 χώρες όλων των ηπείρων, νέων συνδικάτων από την Αργεντινή, την Κολομβία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και αλλού.

Τέλος, το Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ με ψήφισμά του εξέφρασε την αλληλεγγύη της οργάνωσης στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ