Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Μήτσος Μακρίδης
Μήτσος Μακρίδης
Φωτ.

Θυμούμαστε και τιμούμε τη μνήμη του συζύγου, πατέρα, παππού ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΕΛΛΟΥ, προσφέροντας στο Κόμμα 75 ευρώ

Η οικογένειά του

  • Στη μνήμη του αξέχαστου φίλου και συντρόφου Γιώργου Μπέλλου η Α.Φ. και Α.Κ. προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 19 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΠΕΤΡΟΥ ΤΣΙΛΙΒΑΡΑΚΗ.

Στη μνήμη του ο ανιψιός του Χρήστος Σαρέλλας προσφέρει στο «Ριζοσπάστη» 10.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Με την ευκαιρία της επετείου της ίδρυσης της ΕΠΟΝ αφιερώνω στον αξέχαστο αγωνιστή ΖΗΝΩΝΑ ΖΟΡΖΟΒΙΛΗ, τον οποίον είχα καθοδηγητή, λίγα λόγια στη μνήμη του: Ηταν εκπρόσωπος της ΕΠΟΝ της περιφέρειας Βελβεντού Σερβίων στο πρώτο παμμακεδονικό Συνέδριο της ΕΠΟΝ, το οποίο έγινε στο Καταφύγι Πιερίων το 1943. Ο ηρωικός και σεμνός αγωνιστής, θα συντροφεύει με το ήθος του και την αδελφική του αγάπη, τους συναγωνιστές και συντρόφους του στον αγώνα για την πατρίδα και την ελευθερία.

Παρέμεινε στις επάλξεις του λαϊκού κινήματος ως την τελευταία πνοή του, αήττητος και πανανθρώπινος. Και ετίμησε το Κόμμα του, το ΚΚΕ.

Πόπη Πιερίου - Ανανιάδου

* * *

Φωτ.

Στις 21 Γενάρη 2002 έφυγε από τη ζωή η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΧΡΥΣΑ Κρανιά - ΚΟΛΛΙΑ. Γεννήθηκε το 1923 στο χωριό Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων Θεσσαλίας. Στην Κατοχή ήταν δασκάλα της κυβέρνησης του βουνού, ενώ παράλληλα υπήρξε δραστήριο στέλεχος της ΕΠΟΝ και μέλος του ΚΚΕ.

Γιώργος Μπέλλος
Γιώργος Μπέλλος
Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, μετά τον εμφύλιο, φοίτησε στο τοπικό Πανεπιστήμιο στον κλάδο της Ιστορίας και πήρε δίπλωμα. Παντρεύτηκε τον Κώστα Κόλλια, τον οποίον έχασε νωρίς. Απέκτησαν δύο κόρες.

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, συμμετείχε δραστήρια στις εκδηλώσεις του ΚΚΕ.

Σε ένα βιογραφικό της σημείωμα, υπογράμμιζε: «Δε μετάνιωσα, όσα και αν πέρασα... Τα πιο ωραία χρόνια, ήταν αυτά του αγώνα. Ηθελα να αλλάξει η κοινωνία. Αυτό ήταν το δίκαιο, αυτό ήταν το σωστό».

Αποχαιρετώντας τη νεκρή αγωνίστρια ο Περικλής Γκιουλέας είπε: Είμαστε εδώ για να επισημάνουμε την απέραντη καλοσύνη της συντρόφισσάς μας, την ψυχική ανάταση, την ανιδιοτέλεια, και το υψηλό αίσθημα ευθύνης, που τη διέκριναν.

Και εμείς τα παιδιά σου υποσχόμαστε, μαμά, πώς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την αλλαγή της κοινωνίας, για την επικράτηση της δικαιοσύνης, για τις ιδέες για τις οποίες και συ αγωνίστηκες, γιατί τις πιστεύουμε. Πάντα θα σε θυμούμαστε.

Οι κόρες σου Κωνσταντίνα, Σβετλάνα

Τα εγγόνια σου Κωνσταντίνος Χρήστος

  • Την Κυριακή, 24 Φλεβάρη στις 10 π.μ. στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο της Χρύσας Κρανιά - Κόλλια.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 25.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Οι κόρες της

* * *

Φωτ.

Στ μνήμη της αγαπημένης φίλης μου ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, πίστη στα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρω στον καθημερινό μας σύντροφο, το «Ριζοσπάστη», 30 ευρώ.

Καίτη Καραμηνά

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΝΙΟΝΙΟΥ, της αδελφής μου ΒΕΝΕΤΙΑΣ και του αδελφού μου ΝΙΚΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, οι οποίοι αγωνίστηκαν για τη λευτεριά της πατρίδας και το σοσιαλισμό, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ ΤΑ Ζωγράφου, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Ζήνων Ζορζοβίλης
Ζήνων Ζορζοβίλης
Δ. Μαρκογιάννη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΑΔΑΜΙΔΟΥ, η οποία πέθανε το Νοέμβρη του 2001, οι εγγονές της Αννα και Αγγελική προσφέρουν στο ΚΚΕ 40.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Προχώματος Θεσσαλονίκης.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μας ΑΛΕΚΟΥ και ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΑΔΑΜΙΔΟΥ, ΜΙΧΑΛΗ και ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΠΟΛΥΑΝΙΔΟΥ, των αδελφών μας ΜΙΧΑΛΗ ΑΔΑΜΙΔΗ και ΑΝΝΑΣ ΠΟΛΥΑΝΙΔΟΥ, μαχητών του ΔΣΕ, οι οποίοι σκοτώθηκαν το 1949 στα Κερδύλλια, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 30.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Προχώματος Θεσσαλονίκης.

Αντώνης Πολυανίδης, Θεοδώρα Αδαμίδου

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΜΗΤΣΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, ο οποίος πέθανε στις 18 Γενάρη 1990 ήταν συνεπής αγωνιστής για τα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού και του προλεταριακού διεθνισμού. Για την αγωνιστική δράση και τις προοδευτικές ιδέες του βασανίστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε.

Αν και έχουν περάσει 11 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας, η μνήμη του παραμένει ζωντανή σε όσους τον γνώρισαν. Τον θυμούνται για την αφοσίωσή του στο ΚΚΕ, για την ανθρωπιά του και την προθυμία του να βοηθήσει όσους είχαν ανάγκη και περισσότερο τους συναδέλφους του οικοδόμους.

Στη μνήμη του προσφέρω, όπως θα ήθελε και ο ίδιος, 50.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ εργαζόμενων Κατερίνης.

Η γυναίκα του Κυριακή Μακρίδου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΝΑΣ ΠΑΠΑ, η οποία για την πατριωτική δράση της, πιάστηκε μετά την Απελευθέρωση και εξορίστηκε από το 1947 ως το 1949 στο Τρίκκερι, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΟΑΣΘ, 45 ευρώ.

Τα παιδιά της Θανάσης και Παναγιώτης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ