Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κινηματογράφος και περιβάλλον

Το Διεθνές Φεστιβάλ OIKO-ΣINEMA, «Κινηματογράφος και περιβάλλον», ένα χρόνο μετά την επιτυχημένη του πρώτη διοργάνωση στη Ζάκυνθο, απέκτησε τις προϋποθέσεις για να μονιμοποιηθεί ως θεσμός. Το Φεστιβάλ OIKO-ΣINEMA θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα μέσα του Σεπτέμβρη και θα περιλαμβάνει: διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα με προβολή ταινιών απ' όλο τον κόσμο - ορισμένες εκ των οποίων σε πρώτη παγκόσμια προβολή. Ενημερωτικό πρόγραμμα με προβολή της πρόσφατης ελληνικής παραγωγής της σχετιζόμενης με το θέμα του Φεστιβάλ.

Η ημερομηνία υποβολής ταινιών και για τα δυο προγράμματα θα είναι το τέλος του Μάη 2002, οπότε και θα ανακοινωθεί και ο κατάλογος των ταινιών που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση, καθώς και τα βραβεία.

Το φετινό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης: Αφιέρωμα στον Ζακ Περέν. Φέτος προτείνεται να παρουσιαστούν οι πρόσφατες παραγωγές του Ζακ Περέν «Μικρόκοσμος» και «Ταξιδιάρικα Πουλιά», καθώς και σκηνές από τα γυρίσματα και τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν.

«Τηλεόραση και Περιβάλλον - η θεωρία των καταστροφών». Συζήτηση με συμμετοχή επιστημόνων, περιβαλλοντιστών και κοινού και προβολή χαρακτηριστικών σκηνών αποκαλυπτικών της οπτικής των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης.

Εργαστήρι του National Geographic, όπου θα παρουσιαστεί η νέα τεχνολογία που προωθεί το National Geographic στον τομέα της εικόνας και του ήχου για την έρευνα και την παραγωγή ταινιών με θέμα τη ζωή των ζώων.

Για τη γενική διαχείριση και τη διεύθυνση του Φεστιβάλ δημιουργήθηκε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ», με πρόεδρο τον Ηλία Ευθυμιόπουλο και μέλη τους: Ευστρατιάδη Μάνο, Ζορμπά Μυρσίνη, Καμπύλη Τάκη, Κανελλοπούλου Βάσω, Κοπανά Γιάννη, Μουζάκη Δέσποινα, Μπακογιαννόπουλο Γιάννη, κριτικό κινηματογράφου - σύμβουλο ΥΠΠΟ, κ.ά. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ έχει αναλάβει η σκηνοθέτις Λουκία Ρικάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ