Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Κλεφτόγιαννης

Με θλίψη τον αποχαιρετά το ΚΚΕ

Εχασε τη μάχη για τη ζωή, μετά από επιπλοκές που προκάλεσε ο κορονοϊός, ο ηθοποιός Kώστας Κλεφτόγιαννης, σε ηλικία 75 ετών.

O Kώστας Κλεφτόγιαννης γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη (απόφ. 1969) και εν συνεχεία παρακολούθησε σεμινάρια θεάτρου στη Νέα Υόρκη. Συνεργάστηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά με το «Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο» και πρωτοεμφανίστηκε επί σκηνής το 1970, με το έργο του Ν. Περγιάλη «Το Νυφιάτικο Τραγούδι».

Είχε πλούσια θεατρική δράση, ενώ στον κινηματογράφο συνδέθηκε σχεδόν αποκλειστικά με τον Παντελή Βούλγαρη συμμετέχοντας σε πολλές ταινίες του. Υπήρξε στενός συνεργάτης του Γιάννη Τσαρούχη. Μάλιστα, συνέγραψε το βιβλίο «Τσαρούχης», με έργα, μαρτυρίες και ντοκουμέντα από τη στενή συνεργασία τους.

Συλλυπητήρια από το ΚΚΕ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τον θάνατο του ηθοποιού Κώστα Κλεφτόγιαννη:

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Κώστα Κλεφτόγιαννη, αγαπημένο ηθοποιό του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Πέλου Κατσέλη, πρωταγωνίστησε σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, συνεργάστηκε με πολλούς σημαντικούς σκηνοθέτες της σκηνής και υπήρξε στενός συνεργάτης του Γιάννη Τσαρούχη.

Ερμήνευσε, μεταξύ άλλων, τον Υπολοχαγό Τάσιτς στο "Ο Αγιος Γεώργιος σκοτώνει το Δράκο" του Ντούσαν Κοβάτσεβιτς, ερμηνεία για την οποία είχε τιμηθεί στο Φεστιβάλ του Νόβισαντ της Σερβίας από βετεράνους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Υποδύθηκε, επίσης, τον Ηφαιστο στον "Προμηθέα Δεσμώτη" του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία - και με πρωταγωνιστή ως Προμηθέα - τον Νικήτα Τσακίρογλου. Η παράσταση είχε ταξιδέψει και στη Μακρόνησο το 1998.

Στον κινηματογράφο συνδέθηκε, σχεδόν αποκλειστικά, με τον Παντελή Βούλγαρη. Επαιξε στα "Πέτρινα Χρόνια", πρωταγωνίστησε στη "Φανέλα με το 9" και στην "Ψυχή Βαθιά", ενώ συμμετείχε και στη "Μικρά Αγγλία".

Συνέγραψε το βιβλίο "Τσαρούχης", με έργα, μαρτυρίες και ντοκουμέντα από τη στενή συνεργασία του με τον μεγάλο ζωγράφο, ενώ το 2000 ήταν παραγωγός και παρουσιαστής της ραδιοφωνικής εκπομπής "Αγαθόν το Εξομολογείσθαι", στην ΕΡΑ, όπου ανθολογούσε κείμενα του Γιάννη Τσαρούχη.

Στην τηλεόραση είχε εμφανιστεί και στο Θέατρο της Δευτέρας. Είχε πάθος με τη φωτογραφία, και δη την ασπρόμαυρη, και ήταν μαραθωνοδρόμος με διακρίσεις.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους φίλους και τους συνεργάτες του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ