Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΝΕ
Οχι στο σχολείο της αγοράς

Για τη μετατροπή του σύγχρονου σχολείο σε «σχολείο της αγοράς», που προωθείται με το πρόγραμμα «Εκπαίδευση στην επιχειρηματικότητα», σχετική ανακοίνωση εξέδωσε χτες το Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει: «Με την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, το υπουργείο Παιδείας προωθεί στα σχολεία το πρόγραμμα "Εκπαίδευση στην επιχειρηματικότητα" σε μια προσπάθεια να μετατρέψει το σύγχρονο σχολείο σε "σχολείο της αγοράς".

Με μαθήματα που πιλοτικά θα διδαχτούν σε διάφορα σχολεία της χώρας, όχι βέβαια από εκπαιδευτικούς πανεπιστημιακής εκπαίδευσης αλλά από στελέχη επιχειρήσεων (!) το υπουργείο Παιδείας επιδιώκει να καλλιεργήσει στους μαθητές, από πολύ νωρίς ακόμα και από το δημοτικό, τις αξίες της ελεύθερης αγοράς και του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Στόχος βέβαια του προγράμματος δεν είναι μόνο το πώς θα γίνουν οι σημερινοί μαθητές επιχειρηματίες, αλλά το πιο σημαντικό είναι τι συνείδηση αυριανού εργαζόμενου θα διαμορφώσουν. Γι' αυτό άλλωστε επιλέγονται οι κατάλληλοι γι' αυτή τη δουλιά, τα στελέχη των επιχειρήσεων, αυτοί που αναλώνονται στο πώς θα αυξηθούν τα υπερκέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών.

Απέναντι στο "σχολείο της αγοράς", που υπουργείο και ΣΕΒ προωθούν, εμείς αντιπαραθέτουμε το σχολείο της ολόπλευρης μόρφωσης και διαπαιδαγώγησης, το ενιαίο 12χρονο, βασικό υποχρεωτικό σχολείο που θα διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες, ανθρώπους ικανούς, να διεκδικήσουν τη ζωή και το μέλλον τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ