Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΓΟΝΕΙΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΓΚΡΑΒΑΣ
Μαζικά απαίτησαν μέτρα ασφαλούς πρόσβασης στο σχολικό συγκρότημα

«Οι ζωές των παιδιών μετράνε», διατράνωσαν χτες μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί του σχολικού συγκροτήματος της Γκράβας, καθώς και φορείς της περιοχής, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός μήνα από τον θάνατο ενός 4χρονου παιδιού, που παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα στην οδό Ταϋγέτου, έξω από το σχολικό συγκρότημα.

Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων του 132ου Δημοτικού Σχολείου και εξελίχθηκε σε πολύ μαζική, με τη συμμετοχή όχι μόνο των γονιών της Πρωτοβάθμιας μαζί με τα παιδιά και τους δασκάλους τους, αλλά και τη σχεδόν καθολική συμμετοχή των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μαζί με τα 15μελή τους και τους καθηγητές τους, δίνοντας μήνυμα στήριξης και συμπαράστασης στην οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού, αλλά και διεκδικώντας μέτρα από τη δημοτική αρχή:

  • Να τοποθετηθούν φωτεινά σήματα που να προειδοποιούν για συχνή διέλευση μαθητών σε όλο το μήκος της Ταϋγέτου και τεχνητοί μειωτές ταχύτητας.
  • Να τοποθετηθεί επιπλέον φωτεινός σηματοδότης στη διάβαση πεζών στο ύψος της εισόδου των τριών Δημοτικών και των τριών Νηπιαγωγείων (πεζόδρομος Ραΐσης).
  • Να επανασχεδιαστεί και να ενισχυθεί ο φωτισμός της οδού σε όλο το μήκος της.
  • Να υπάρχει μέριμνα για τη συντήρηση διαγραμμίσεων και διαβάσεων. Να τοποθετηθούν προβολείς σε κάθε διάβαση πεζών.
  • Να τοποθετηθούν κολονάκια στη συμβολή Ταϋγέτου και Σκιάθου, για να μη σταθμεύουν αυτοκίνητα επί του πεζοδρομίου στο σημείο της διάβασης.
  • Να αφαιρεθούν από τα πεζοδρόμια της Ταϋγέτου όλα τα εμπόδια που υπάρχουν, με ταυτόχρονη εξέταση της δυνατότητας διαπλάτυνσής του στα σημεία που απαιτείται.
  • Να προχωρήσει άμεσα η ασφαλτόστρωση της Ταϋγέτου από Κέας έως Πασσώβ, καθώς και του τμήματος της οδού Αγ. Λαύρας (δηλ. από Πασσώβ έως Λ. Γαλατσίου) που αποτελεί τη φυσική της προέκταση, καθώς το οδόστρωμα είναι σε πολύ κακή κατάσταση.


Στην κινητοποίηση συμμετείχαν Σύλλογοι Γονέων και Σύλλογοι Διδασκόντων Σχολείων Γκράβας, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Η Αθηνά», η Γ' ΕΛΜΕ, οι Ενώσεις Γονέων Γαλατσίου, 5ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας, το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου», ο Σύλλογος Γυναικών Πατησίων - Ριζούπολης (μέλος της ΟΓΕ), ο Πανελλαδικός Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα και η Παιδαγωγική Ομάδα «Σκασιαρχείο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ