Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Νέα ισραηλινή πυραυλική επίθεση

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη νέα πυραυλική επίθεση στην επαρχία Κουνέιτρα, στη νοτιοδυτική Συρία, προκαλώντας υλικές ζημιές, μεταξύ άλλων και σε κτίριο που χρησιμοποιούσε το υπουργείο Οικονομικών.

Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το κατεχόμενο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Αφότου ξέσπασε το 2011 ο πόλεμος στη Συρία, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες επιθέσεις, σχεδόν όλες από αέρος, εναντίον θέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Συρίας, καθώς και συμμάχων της, ιρανικών ένοπλων οργανώσεων κ.ά.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κ. Κιλιντσάρογλου, δήλωσε πως εάν εκλεγεί Πρόεδρος θα κινήσει διαδικασία επαναπατρισμού των 3,7 εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία και θα αποκαταστήσει άμεσα διπλωματικές σχέσεις με τον Σύρο Πρόεδρο, Μπ. Ασαντ. Δεν απέκλεισε ρόλο σε αυτήν τη διαδικασία στον ΟΗΕ, λέγοντας ωστόσο πως θα το πράξει εάν διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και πάρει «100% εγγυήσεις» από τον Ασαντ.

Τέλος, έριξε στο τραπέζι πρόταση για οπισθοχώρηση στο ζήτημα των ρωσικών πυραύλων «S-400» λέγοντας: «Ποιος και για ποιο λόγο θα τους χρησιμοποιήσει; Δεν έχουμε πάρει απάντηση ακόμη σε αυτό το ερώτημα. Εχουν καταβληθεί πολλά χρήματα και παραμένουν στην αποθήκη»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ