Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Πλαταίνει η δράση του Συλλόγου Φίλων της Αντίστασης

Εγινε, την περασμένη Κυριακή, η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου, με μεγάλη συμμετοχή

Τα ίδια ανεκπλήρωτα ιδανικά και τα οράματα, οι διαχρονικές αξίες των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ και ΔΣΕ, της Εθνικής μας Αντίστασης και η ανάγκη να αναδειχτούν, για να γίνουν οδηγός για τις νεότερες γενιές της πατρίδας μας, έκαναν, την περασμένη Κυριακή, να μαζευτούμε πολλοί φίλοι και απόγονοι, στη γενική συνέλευση που οργάνωσε ο Πανελλήνιος Πολιτιστικός Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Κοινή ήταν η διαπίστωση πως οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, παρόλο που, τυπικά, αναγνώρισαν την Εθνική Αντίσταση και τον Εμφύλιο, στην πράξη κάνουν ό,τι μπορούν για να «θάψουν» τις αξίες της, μαζί με τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης... Αυτή, ακριβώς, η πρακτική κάνει ακόμα μεγαλύτερο το χρέος του Πανελλήνιου Πολιτιστικού Συλλόγου να συνεχίσει το έργο των Αντιστασιακών Οργανώσεων για την ανάδειξη της εθνικής κληρονομιάς της μεγάλης ΕΑ για φρονηματισμό και διαπαιδαγώγηση των νεότερων γενιών της χώρας μας.

Το έργο του Πανελλήνιου Πολιτιστικού Συλλόγου των Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης, που φιλοδοξεί να συμβάλει στην παραπάνω κατεύθυνση, ήδη, είναι ορατό, αν και ο σύλλογος βρίσκεται στο ξεκίνημα, ουσιαστικά, της δραστηριότητάς του. Ηδη, στα τρία χρόνια από την ίδρυσή του, η δράση του απλώνεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας από Ξάνθη, Πάτρα, Βόλο, Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, ενώ τα μέλη αυξάνονται καθημερινά.

Πριν από τρία χρόνια, θα θυμίσει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηλίας Γεωργόπουλος, ξεκινήσαμε μια προσπάθεια, μεγάλη και δύσκολη, αντίστασης, διεκδίκησης, αμφισβήτησης και εθνικής περηφάνιας, αυτήν που εξέφρασαν οι συναγωνιστές των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ και ΔΣΕ. Στη συνέλευση έγινε πλούσια συζήτηση και γόνιμος προβληματισμός υπήρξε από τους συμμετέχοντες από την πρωτεύουσα, ενώ σημαντική ήταν η πείρα από τη δουλιά τους, που μετέφεραν αντιπροσωπείες από άλλες πόλεις της χώρα μας, σχετικά με τα θέματα που απασχολούν το σύλλογο και τη λειτουργία του.

Ανάμεσα στους άλλους, στη συνέλευση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Νίκος Τερζόγλου, εκ μέρους του ΚΚΕ ο Γιώργος Γεωργόπουλος από την ΚΟΑ και αντιπροσωπεία της ΚΝΕ. Εκλέχτηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ