Παρασκευή 11 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ - ΓΑΝΔΗ 1-0
Προβάδισμα με «υπογραφή» Κούρτιτς

Προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Conference League πήρε ο ΠΑΟΚ, παίρνοντας πολύτιμη νίκη 1-0 επί της Γάνδης χτες στην Τούμπα, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16». Το αποτέλεσμα αυτό θα κληθεί να υπερασπιστεί η ελληνική ομάδα στον επαναληπτικό στο Βέλγιο την άλλη βδομάδα, αλλά χωρίς τους Κούρτιτς και Ζίβκοβιτς, οι οποίοι συμπλήρωσαν κάρτες στο χτεσινό ματς. Το γκολ της νίκης του ΠΑΟΚ πέτυχε ο προαναφερθείς Κούρτιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 58' και αφού η μπάλα κόντραρε στο τείχος των παικτών της Γάνδης.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μέχρι το 25' υποχρεώθηκε σε παθητικό ρόλο απέναντι στη βελγική ομάδα, η οποία πήρε την κατοχή της μπάλας και απείλησε την ελληνική εστία σε μια σειρά περιπτώσεις, στη συνέχεια όμως οι παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» ισορρόπησαν, και πάλι βέβαια χωρίς να προβληματίζουν την άμυνα της Γάνδης. Στην επανάληψη ανέβασαν στροφές και έκαναν πιο αισθητή την παρουσία τους επιθετικά, μετά το γκολ συνέχισαν να πιέζουν μέχρι το 75', ενώ στα τελευταία λεπτά εστίασαν στο να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ. Η Γάνδη είχε ακυρωμένο γκολ ως οφσάιντ μετά από χρήση του VAR.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ινγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (80' Σίνκλεϊ), Τσιγγάρας, Κούρτιτς (80' Σβαμπ), Μπίσεσβαρ (70' Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς (85' Μουργκ), Αουγκούστο, Ακπομ (85' Τσόλακ).

Γάνδη: Ρουφ, Ολσεν, Ενγκαντό, Οκούμου (46' Τορουναρίγκα), Σαμουάζ, Ντε Σαρτ, Κουμς, Μόντε, Οφόε, Χιούλσαγκερ (82' Τισουντάλι), Ντεπουάτρ.


Copyright 2022 The Associated


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ