Σάββατο 23 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Με «διαθεματικότητα» απαντά στα προβλήματα

Διανθίζοντας τα λεγόμενά του με τις καθιερωμένες πλέον αναφορές στο ρόλο της Ελλάδας στον κόσμο και στους δείκτες της Παιδείας που ευημερούν, σε... αντίθεση με τα σχολεία, ο υπουργός Παιδείας Π. Ευθυμίου άνοιξε χτες τις εργασίες του επιμορφωτικού σεμιναρίου με θέμα «διάλογος για το διαθεματικό ενιαίο πλαίσιο προγραμμάτων σπουδών».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εκπονεί το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και βασίζεται στη διασύνδεση των διαφόρων γνωστικών αντικειμένων που διδάσκονται οι μαθητές στην εννιάχρονη εκπαίδευση έτσι ώστε αυτά να προσεγγίζονται πολύπλευρα, με τη βοήθεια και νέου εκπαιδευτικού υλικού. Από το υπουργείο Παιδείας, η «διαθεματικότητα» παρουσιάζεται ως απάντηση στο αίτημα για «αναβάθμιση» της ποιότητας της εκπαίδευσης, όταν η συνολική πολιτική έχει οδηγήσει την Παιδεία στο δρόμο του αποκλεισμού από αυτή μεγάλης μερίδας μαθητών και στην πλήρη σύνδεση ενός λυκείου αποσπασματικών γνώσεων με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στην ομιλία του, ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή εμπειρία για τη «διαθεματικότητα», επισημαίνοντας ιδιαίτερα το ρόλο που καλούνται να παίξουν οι εκπαιδευτικοί στην εφαρμογή των προγραμμάτων τα οποία συνέδεσε και με την ήδη καταδικασμένη από τους εκπαιδευτικούς «αξιολόγηση», ως παράγοντες αναβάθμισης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ