Πέμπτη 31 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Ποινική δίωξη και σύλληψη της μητέρας της Τζωρτζίνας για ανθρωποκτονία

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε χτες ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος σε βάρος της μητέρας της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα, Ρούλας Πισπιρίγκου, με βάση τα στοιχεία που διαβίβασε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών στην Εισαγγελία και αφορούν τον θάνατο της 9χρονης. Στη λιτή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ότι «από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής συνελήφθη πριν από λίγο, δυνάμει εντάλματος, 33χρονη ημεδαπή για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της»

Λίγο μετά τις 7 μ.μ. έφτασε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών, σε βάρος της οποίας εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, με το σκεπτικό ότι «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους». Αύριο το πρωί θα οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας, από την οποία αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί εντός πέντε ημερών.

Η Τζωρτζίνα ήταν το τρίτο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα το οποίο «έφυγε» από τη ζωή, πριν από δύο μήνες στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα. Τα άλλα κοριτσάκια πέθαναν η Μαλένα το 2019 στο Νοσοκομείο «Ελπίς» και η Ιριδα το 2021 στο σπίτι, σε ηλικία 3,5 ετών και 6 μηνών αντίστοιχα. Τα παιδιά που πέθαναν στα νοσοκομεία ήταν σε μονόκλινα δωμάτια, με την παρουσία μόνο της μητέρας και Σαββατοκύριακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποδίδονται σε διαρροή από τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, στο αίμα της βρέθηκαν σε μεγάλη ποσότητα τοξικές ουσίες που δεν δόθηκαν από γιατρούς, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις τους όλες τις προηγούμενες μέρες. Υπήρχε επίσης η ουσία κεταμίνη, που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες από κτηνιάτρους για την αναισθησία ζώων και σε μικρότερες ποσότητες ως αντικαταθλιπτικό. Οπως αναφέρεται, στην περίπτωση που χορηγηθεί σε μεγάλες ποσότητες (μία αμπούλα) μπορεί να προκαλέσει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και θάνατο μέσα σε 15-20 λεπτά.

Η υπόθεση του ανεξήγητου - και αιφνίδιου, όπως είχε καταγραφεί - θανάτου των τριών μικρών κοριτσιών σε διάστημα περίπου τριών χρόνων δημιούργησε εξαρχής μεγάλα ερωτήματα στην επιστημονική κοινότητα. Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, πάντως, επίσημα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Με την είδηση της σύλληψης της Ρ. Πισπιρίγκου χτες σημειώθηκε ένταση έξω από το σπίτι της στην Πάτρα, από εξαγριωμένο πλήθος που αποδοκίμαζε την οικογένεια. Ο δε Μάνος Δασκαλάκης, εν διαστάσει σύζυγός της και πατέρας των τριών κοριτσιών, δήλωνε άγνοια για τη σύλληψή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ