Τρίτη 26 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Ο «ανταγωνισμός» της ευτέλειας

Ο ανταγωνισμός των καναλιών για το ποιος θα έχει την πρωτιά στα τηλεσκουπίδια σκληραίνει. Ετσι ο «ΑΝΤΕΝΝΑ» με μια κίνηση «ματ» κάνει πρεμιέρα με το «Big Btother 2», μία μέρα πριν από το «MEGA» και το «Μπαρ» του. Από την τηλεοπτική ατμόσφαιρα έτσι όσο πάει και αναδύεται περισσότερη δυσοσμία, προβάλλοντας σκουπίδια. Νέοι άνθρωποι με δέλεαρ την εύκολη διασημότητα χρησιμοποιούνται προκειμένου οι εταιρίες τηλεοπτικών σταθμών να γίνουν ακόμη πιο κερδοφόρες. Οι κάμερες και τα μικρόφωνα δεν παραμονεύουν μόνο, δεν καραδοκούν, αλλά είναι πλέον ορθάνοιχτα στην καθημερινή καταγραφή της ίδιας της ανθρώπινης υπόστασης, που οι υπεύθυνοι των τηλεοπτικών τη μετατρέπουν σε εμπορεύσιμο είδος.

To MEGA είχε ανακοινώσει ότι ξεκινά το «Μπαρ» την Κυριακή 3 Μάρτη στις 9 το βράδυ, ενώ ο «ΑΝΤΕΝΝΑ» μέχρι το περασμένο Σάββατο κρατούσε τα χαρτιά του κλειστά, δίνοντας όμως πληροφορίες πως θα ξεκινούσε το δεύτερο «Μεγάλο Αδελφό» στις 26 του Μάρτη. Αιφνιδίασε, όμως τον «αντίπαλο» αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, που η διεύθυνση του σταθμού αποφάσισε ο «Big Brother 2» να κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 2 του Μάρτη στις 9 το βράδυ.

Και οι δύο μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί κάνουν ολοταχώς ανακατατάξεις στο πρόγραμμά τους, έχοντας ως κύριο στόχο την τηλεθέαση, των έγκλειστων του «μπαρ» και του «Μεγάλου Αδελφού 2». Ο «ΑΝΤΕΝΝΑ» μάλιστα, αφού άφησε το «MEGA» να διαμορφώσει το πρόγραμμά του, προσάρμοσε το δικό του πρόγραμμα έτσι ώστε τα δύο τηλεσκουπίδια του ευτελισμού να είναι «απέναντι». Θα μεταδίδει λοιπόν το «Big Brother 2», την ίδια ώρα που ο «μεγάλος» αντίπαλος στην απέναντι τηλεοπτική όχθη θα έχει «μετακομίσει» στο «Μπαρ» των δικών του εγκλείστων. Ετσι την Κυριακή στις 9 το βράδυ ξεκινά το «MEGA» το «μπαρ» του με «καθοδηγητή» τον Μίλτο Μακρίδη. Την ίδια ώρα θα μεταδίδεται ο «Big Brother 2». Το ίδιο θα συμβαίνει και τις επόμενες μέρες, προκειμένου οι τηλεθεατές να βρεθούν στο δίλημμα, ποιο «απορριμματοφόρο» να επιλέξουν. Ενορχηστρωτής και του νέου «Μεγάλου» εξευτελισμού Νο 2, θα είναι και πάλι ο «ειδικός» Ανδρέας Μικρούτσικος.

Η τηλεοπτική οθόνη έτσι κάθε βράδυ μέσα από τα δύο μεγάλα κανάλια, θα κατακλύζεται από ανοιχτά μικρόφωνα και κάμερες, ενώ οι «έγκλειστοι» θα εκθέτουν τους εαυτούς τους και θα «παραδίδουν» την αξιοπρέπειά τους «βορά» στους δείκτες της AGB. Οι τηλεθεατές καλούνται να βουλιάξουν ακόμη περισσότερο στην «καναπέ» της αποχαύνωσης. Σε μια τηλεοπτική οθόνη που μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη, διαμορφώνοντας πρότυπα πέρα και μακριά από κάθε έννοια ανθρώπινης αξίας και αξιοπρέπειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ