Πέμπτη 7 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Στη χώρα Καμπανέλλη. Νάξος, Μαουτχάουζεν, Αθήνα»

Εκθεση αφιερωμένη στον μεγάλο δημιουργό

Φωτογραφία από την παράσταση «Το Μεγάλο μας Τσίρκο»
Φωτογραφία από την παράσταση «Το Μεγάλο μας Τσίρκο»
Στο πλαίσιο του λογοτεχνικού έτους «Ιάκωβος Καμπανέλλης 2022», το Μουσείο Μπενάκη - Πινακοθήκη Γκίκα φιλοξενεί την έκθεση «Στη χώρα Καμπανέλλη. Νάξος, Μαουτχάουζεν, Αθήνα».

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως και τις 30 Ιούλη. Με σταθμούς τους τόπους που καθόρισαν μια ιδιαίτερη, όσο και μοναδική διαδρομή ζωής, η έκθεση φιλοδοξεί να αναδείξει το έργο και την προσωπικότητα του «πατριάρχη» του νεοελληνικού θεάτρου, ο οποίος συμμετείχε καθοριστικά στη διαμόρφωση της πνευματικής και καλλιτεχνικής ζωής της χώρας κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.

Μέσα από αφίσες έργων του, προγράμματα, χειρόγραφα, φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα, ο θεατής συμμετέχει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνωριμίας με τον κόσμο του Καμπανέλλη. Η έκθεση δεν περιορίζεται μόνο στον εκθεσιακό χώρο του ισογείου, αλλά επεκτείνεται και στους υπόλοιπους ορόφους της. Εκεί, αναπτύσσεται ένας «διάλογος» του Καμπανέλλη με αγαπημένους συνεργάτες του, το έργο των οποίων παρουσιάζεται στη μόνιμη συλλογή. Ο Μανόλης Αναγνωστάκης, ο Σπύρος Βασιλείου, ο Κάρολος Κουν, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μάνος Χατζιδάκις είναι κάποιοι από τους συνεργάτες που περιλαμβάνονται στους «διαλόγους» αυτούς.

Η επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στην Κατερίνα Καμπανέλλη και την Σίσσυ Παπαθανασίου, ενώ τον σχεδιασμό της ανέλαβε ο Παύλος Θανόπουλος.

Την έκθεση συνοδεύει αναλυτικός κατάλογος.

Μέρες και ώρες λειτουργίας: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, 10.00 - 18.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ