Τρίτη 26 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΣΑΚ ΔΕΕ
«Το ζήτημα των αγώνων δεν έχει κλείσει»

Η υπόθεση στη βάση, παρά την υπονόμευση της απεργίας από τις παρατάξεις της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ

Πρωτοβουλίες ενημέρωσης των εκπαιδευτικών στα σχολεία, σύγκλιση γενικών συνελεύσεων από τα κάτω, δημιουργία επιτροπών αγώνα, συντονισμό των ΕΛΜΕ και τη δημιουργία συσπειρώσεων και μετώπου σε ταξική κατεύθυνση αναλαμβάνει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ μετά και την αδυναμία της γενικής συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ, το περασμένο Σάββατο, να καταλήξει σε αγωνιστικές αποφάσεις εξαιτίας της στάσης των υπόλοιπων παρατάξεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ. Οπως καταγγέλλει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ, με ευθύνη της πλειοψηφίας υπονομεύτηκε από τα κάτω, στις ΓΣ (κύρια από ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ) και αυτή ακόμα η πρόταση που οι ίδιες κατέθεσαν στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, για απεργία στις 8 Μάρτη και μετά στις 21 και 22 Απρίλη. Ετσι, κάνει λόγο για υπονόμευση των αγώνων από τις παρατάξεις ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, σημειώνοντας ότι «η ΠΑΣΚ αφού ταυτίζεται πλήρως με το πλαίσιο, τους στόχους και την πολιτική γραμμή της πλειοψηφίας ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, αρνείται κάθετα την κλιμάκωση των αγώνων παρέχοντας πλήρη στήριξη στην κυβέρνηση. Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ, η οποία διευκόλυνε τα μέγιστα την κυβέρνηση να ψηφίσει την αξιολόγηση, ακολουθεί πολιτική γραμμή διαχείρισης, έντονου συντεχνιασμού και, στο όνομα της ιδιαιτερότητας, επιδιώκει να απομονώσει τους εκπαιδευτικούς από το υπόλοιπο εργατικό κίνημα και ταυτόχρονα συγκαλύπτει τον ταξικό και αντεργατικό χαρακτήρα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, καθώς και τον αντεργατικό χαρακτήρα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στα πλαίσια της ΟΝΕ.

Οι παραπάνω παρατάξεις δεν αποδέχτηκαν επίσης ούτε εναλλακτική πρόταση που κατέθεσε η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ για καλύτερη κωδικοποίηση και επικέντρωση του αγώνα στα κρίσιμα μέτωπα του κλάδου (αξιολόγηση, ασφαλιστικό, διορισμοί εκπαιδευτικών). Αρνήθηκαν επίσης η απόφαση για την απεργία να μην πέσει σε ημερομηνία που θα αποτελεί παράταση της αργίας της Καθαράς Δευτέρας.

Στις γενικές συνελεύσεις που προηγήθηκαν, η ΕΣΑΚ ΔΕΕ κατέθεσε πρόταση με πολιτική γραμμή σύγκρουσης συνολικά με την ταξική αντιεκπαιδευτική και αντεργατική πολιτική (σύγκρουση με ΟΝΕ, λιτότητα, πρόβαλε το Δημόσιο καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, επετηρίδα, σύγκρουση με αξιολόγηση, δημιουργία μετώπου εργαζομένων) προτείνοντας κλιμάκωση του αγώνα άμεσα (24ωρη στις 6 Μάρτη και 48ωρη 13 και 14 Μάρτη). Η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ σημειώνει επίσης ότι «οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ επιβεβαίωσαν από τη μια τη διάθεση των εκπαιδευτικών για ουσιαστική κλιμάκωση των αγώνων και από την άλλη τη δυσπιστία και την έντονη αμφισβήτηση από τη βάση του προσανατολισμού της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ» και ότι «το ζήτημα των αγώνων δεν έχει λήξει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ