Παρασκευή 8 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απαράδεκτοι εκβιασμοί σε μετανάστες για να υπογράψουν παραιτήσεις

Κλείδωσαν εργαζόμενο σε γραφείο μέχρι να υποκύψει στον εκβιασμό

Την εργοδοσία εταιρείας που εκβίασε μετανάστες εργάτες σε παραίτηση, ενώ δεν δίστασε να κλειδαμπαρώσει εργαζόμενο που αρνήθηκε μέχρι να υπογράψει το σχετικό έγγραφο, καταγγέλλει η Πανελλαδική Ενωση Εργατοτεχνικού και Υπαλληλικού Προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιείων και Χημικής Βιομηχανίας Ν. Αττικής.

Το σωματείο δέχθηκε καταγγελίες εργαζομένων στην επιχείρηση «Plastic Pellets», σύμφωνα με τις οποίες η εργοδοσία κάλεσε εργαζόμενους να παραιτηθούν και μάλιστα κλείδωσε «για δύο ώρες συνάδελφο μέσα σε ένα γραφείο, μέχρι να υπογράψει την παραίτησή του». Η Ενωση έχει προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας και έχει οριστεί τριμερής συνάντηση στις 18 Απρίλη.

«Δεν φτάνει το γεγονός ότι είμαστε κακοπληρωμένοι, δουλεύουμε σε άθλιες συνθήκες, πολλές φορές ανασφάλιστοι, τώρα η εταιρεία κλιμακώνει την επίθεσή της απέναντί μας, θεωρώντας ότι επειδή είμαστε εργάτες έχει το δικαίωμα να μας φέρεται σαν σύγχρονους σκλάβους. Η απάντησή μας πρέπει να είναι αποφασιστική. Να οργανωθούμε στο σωματείο μας και μαζί με τους συναδέλφους μας στο σύνολο του κλάδου να απαιτήσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, αξιοπρεπή μεροκάματα. Να απομονώσουμε τέτοιες συμπεριφορές που θυμίζουν άλλες εποχές», σημειώνει η Ενωση στην ανακοίνωσή της.

Απαιτεί: Να οριστεί άμεσα συνάντηση με την εργοδοσία, προκειμένου η τελευταία να δεσμευτεί ότι δεν θα επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά. Αμεση επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων που εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση. Κανένας ανασφάλιστος συνάδελφος. Αυξήσεις στα μεροκάματα, αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ