Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
Τηλεόραση
Για την αναβάθμιση των δελτίων ειδήσεων

Διημερίδα του ΕΣΡ σήμερα και αύριο

Στην αναβάθμιση των δελτίων ειδήσεων των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών στοχεύει η Διημερίδα που διοργανώνει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σήμερα και αύριο στο Ζάππειο Μέγαρο. Το ΕΣΡ πήρε αυτή την απόφαση μετά από τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί για τα κεντρικά δελτία ειδήσεων κυρίως των τηλεοπτικών σταθμών, που έχουν μετατραπεί σε «ριάλιτι σόου», σε αίθουσες δικαστηρίων, παραβιάζοντας πολλές φορές ακόμη και τους στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας. Στη διημερίδα έχουν προσκληθεί ο πρόεδρος της Βουλής, ο αρμόδιος υπουργός, αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων, καθώς και αρμόδιοι φορείς.

Η έναρξη των εργασιών θα γίνει σήμερα στις 10 το πρωί. Συντονιστής θα είναι το μέλος του ΕΣΡ Τίτος Αθανασιάδης, ενώ η παρουσίαση του θέματος θα γίνει από τον πρόεδρο του ΕΣΡ Βασίλη Λαμπρίδη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την αυριανή πρώτη μέρα παρέμβαση θα κάνουν ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας, αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ.

Παρεμβάσεις στη συνέχεια θα κάνουν αρμόδιοι φορείς όπως: Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), Ενωση Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης, Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, Ενωση Εφημερίδων Αθηνών, Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων, Ενωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, Ενωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, Ενωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, Τηλεόραση Ελληνικής Περιφέρειας, Ενωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών και Διαρκής Επιτροπή Ραδιοσταθμών Θεσσαλονίκης.

Στις εργασίες της πρώτης μέρας παρεμβάσεις θα κάνουν επίσης υπεύθυνοι τηλεοπτικών σταθμών και διευθυντές ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της ΕΡΤ Παναγιώτης Παναγιώτου, ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΤ-1 και της ΝΕΤ Β. Θωμόπουλος, ο Ν. Χατζηνικολάου, διευθυντής ειδήσεων του MEGA, ο γενικός διευθυντής του «902» Στάθης Βαμβέτσος, o γενικός διευθυντής του «ΑΝΤΕΝΝΑ» Μ. Αβδελάς, από τον «ALPHA» ο γενικός διευθυντής Αντώνης Σκυλλάκος, από το «STAR» ο Κ. Αλκαλάι, από το «ALTER» ο Στρατής Λιαρέλης και από το «TEMPO» o ιδιοκτήτης του σταθμού Μ. Ανδρουλιδάκης.

Αύριο Πέμπτη, δεύτερη ημέρα της Διημερίδας, θα μιλήσουν εκπρόσωποι της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, όπως ο πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών Μ. Μεϊμάρης και ο πρόεδρος του τμήματος ΜΜΕ του Παντείου Πανεπιστημίου Δ. Δημηρούλης. Παρεμβάσεις θα κάνουν και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ