Παρασκευή 15 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΚΤΟΝΟΥ ΜΠ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Στοιχεία που καταδεικνύουν το στυγερό έγκλημα

Συνεχίστηκε χτες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, καθ' ομολογίαν δολοφόνου της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς και του μικρού σκυλιού τους, τον Μάη του 2021 στα Γλυκά Νερά. Η σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ελ. Μυλωνοπούλου στην κατάθεσή της περιέγραψε τον κατηγορούμενο ως έναν άνθρωπο «χειριστικό», τον οποίο σκόπευε να αφήσει η Καρολάιν παίρνοντας μαζί και το μωρό τους, όπως της είχε εκμυστηρευθεί από την πρώτη συνεδρία. Για τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου είπε ότι ήταν «άκρως ελεγκτική», ότι η άτυχη 20χρονη κοπέλα «δεν καταλάβαινε τον εαυτό της, ο κατηγορούμενος την έκανε να αισθάνεται ενοχές. Η μητέρα της, της έστελνε χρήματα και τα έπαιρνε εκείνος, δεν είχε ούτε πέντε ευρώ πάνω της. Ηθελε να πάει σε μια σχολή ζαχαροπλαστικής, αλλά δεν είχε χρήματα. Δεν μπορούσε να μετακινηθεί, όλα γίνονταν με ταξί φίλου του κατηγορουμένου» και «ο φόβος ήταν πάντα έντονος στο θύμα».

Αναφερόμενη στο στυγερό έγκλημα επεσήμανε ότι ο συζυγοκτόνος δεν είχε συναίσθημα, λέγοντας ότι «τη σκότωσε στον ύπνο της. Ψυχορραγούσε στα χέρια του. Είχε κακοποιητική συμπεριφορά και στο παιδί που τοποθέτησε δίπλα στο νεκρό σώμα της μάνας». Πρόσθεσε επίσης ότι «όταν έχουμε ένα χειριστικό άτομο που το απειλούν ότι θα φύγουν, νιώθει ότι χάνει αυτό που θεωρεί κτήμα του και μπορεί να γίνει επικίνδυνο». Ανέφερε ότι δέχτηκε απειλές κατά της ζωής της απ' την πλευρά του Αναγνωστόπουλου, αφότου κατέθεσε για πρώτη φορά στις αρχές για όσα γνώριζε για το ζευγάρι. Να σημειωθεί ότι ενώ η υπεράσπιση του κατηγορούμενου αρχικά είχε αποδεχθεί την κατάθεση της Ελ. Μυλωνοπούλου μετά υπέβαλε ένσταση με το αιτιολογικό ότι «δεν έχει τα απαραίτητα επαγγελματικά κριτήρια».

Κατέθεσαν επίσης στο δικαστήριο η Χρ. Μπάτρη, από το Φιλοζωικό Σωματείο, απ΄ όπου είχαν πάρει το κουτάβι και ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος δεν ζήτησε ούτε μία συγγνώμη για τη θανάτωση της Ρόξυ. «Νιώσαμε προδομένοι που του εμπιστευτήκαμε το σκυλάκι», είπε. Η οικογενειακή φίλη Ελ. Δροσάκη, που ταξίδεψε από την Αλόννησο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Μπάμπης ζήτησε λεφτά από τη μητέρα της Καρολάιν, όχι μόνο για την κηδεία, αλλά και για το φέρετρο της Καρολάιν...». Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ