Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
Τηλεόραση
Φιλοσοφίες περί ειδήσεων

Σε νέα φάση θεωρούν οι υπεύθυνοι του «ALPHA» ότι εισέρχεται ο σταθμός με την ποιοτική αναβάθμιση των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών. Το νέο «σύνθημα» του «ALPHA», στη μετά Σταμάτη Μαλέλη εποχή, είναι «όχι στον κιτρινισμό, όχι στη σκανδαλοθηρία, όχι στον ευτελή εντυπωσιασμό». Στη νέα φιλοσοφία των δελτίων ειδήσεων, αναφέρθηκαν χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Ομίλου Στάθης Τσοτσορός και ο διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης Αντώνης Σκυλλάκος.

Ο Στάθης Τσοτσορός υπεραμύνθηκε της ανεξαρτησίας των δημοσιογράφων, δηλώνοντας ότι η διοίκηση δεν παρεμβαίνει στο έργο τους. Σε σχέση με τη συζήτηση που γίνεται το τελευταίο διάστημα για την αναβάθμιση των δελτίων ειδήσεων, τη χαρακτήρισε «υποκριτική», σημειώνοντας συγχρόνως πως ο «ALPHA» δεν έχει αντίρρηση στην κατάργηση των μετρήσεων θεαματικότητας των δελτίων ειδήσεων.

Για τον Αντώνη Σκυλλάκο, ο «ALPHA» είναι «αδέσμευτος, ανεξάρτητος, αντικειμενικός, μαχητικός, πολυφωνικός, ανθρώπινος». Ο Αντώνης Σκυλλάκος, με αφορμή τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για τα «φρουτάκια», αναφέρθηκε και στη χρήση της κρυφής κάμερας. Η χρήση της κρυφής κάμερας, όπως είπε, δεν είναι θεμιτή, εκτός και αν διασφαλίζεται υλικό, το οποίο «προασπίζει το γενικότερο δημόσιο συμφέρον». Τα δελτία ειδήσεων, όπως ισχυρίστηκε ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του σταθμού, σέβονται τον πολίτη και δεν ασχολούνται με την ιδιωτική του ζωή, δεν του σερβίρουν ψεύτικες ειδήσεις, «βρίσκονται δίπλα του στον αγώνα για καλύτερες συνθήκες ζωής». Με πραγματικές ειδήσεις και ρεπορτάζ, «αναδεικνύουν πραγματικά προβλήματα».

Παρά, όμως, τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων για ποιοτική αναβάθμιση και για ανάδειξη των πραγματικών προβλημάτων μέσα από τα δελτία ειδήσεων, η αλήθεια είναι διαφορετική. Και για του λόγου το αληθές, είναι πραγματικά προβλήματα οι ...ειδήσεις που αναφέρονται στα οικογενειακά της Αννας Δρούζα, στις χειρομαντείες, στον θεραπευτή παπά, στην προχτεσινή δεύτερη είδηση για τη μητέρα που καταγγέλλει κάποια αίρεση; Είναι πραγματικά προβλήματα η ασθένεια της Δ. Ματσούκα, είδηση που συμπληρώθηκε και με τις σχέσεις της με τον Στράτο Τζώρτζογλου που έγιναν πιο στενές; `Η, μήπως, το πραγματικό πρόβλημα που καίει τους Ελληνες πολίτες είναι το κοριτσάκι που έφερε στον κόσμο η κόρη του Γλύξμπουργκ, Αλεξία ή η συνέντευξη της Αντζελας Δημητρίου, που μιλά για τη διένεξή της με τον Τ. Ζαχαράτο;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ