Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ
Χαράτσι «Καραμίχα»!

Πρωτοφανής εισπρακτική παρανομία από τους καρεκλοκένταυρους της ηγεσίας της ΠΑΣΕΓΕΣ

Μια νέα εισπρακτική παρανομία σε βάρος των αγροτοκτηνοτρόφων βάζει μπρος το «γαλαζοπράσινο» προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ. Χτες ανακοινώθηκε από την ΠΑΣΕΓΕΣ ότι από φέτος καθιερώνεται κλιμακωτή τιμολόγηση για τις υπηρεσίες στους παραγωγούς που είναι ενταγμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Επιδοτήσεων (ΟΣΔΕ). Με άλλα λόγια, για το 2002 η ΠΑΣΕΓΕΣ, εντελώς αυθαίρετα, θα επιβάλει βαριά τέλη στους αγροτοκτηνοτρόφους, τα οποία ξεκινούν από 5.111 δραχμές και θα φτάνουν μέχρι τις 80.076 δραχμές (χωρίς τον ΦΠΑ), για κάθε αίτηση που θα κάνουν στα πλαίσια της λειτουργίας του ΟΣΔΕ προκειμένου να πάρουν την επιδότηση!

Πρόκειται για μια απαράδεκτη και παράνομη μεθόδευση, που αποδεικνύει ότι η ηγεσία της ΠΑΣΕΓΕΣ έχει μετατραπεί στον χειρότερο «φοροεισπράκτορα» των αγροτοκτηνοτρόφων και στον καλύτερο «υπηρέτη» των αντιαγροτικών εντολών της κυβέρνησης. Το εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι από τον κοινοτικό και τον κρατικό προϋπολογισμό προβλέπονται κονδύλια για την κάλυψη των όποιων λειτουργικών εξόδων, που απορρέουν από τη διαχείριση των επιδοτήσεων. Και τα χρήματα αυτά υποχρεούται να τα καταβάλλει το κράτος. Αυτό, βέβαια, το γνωρίζει πολύ καλά η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ, αλλά κάνει την «πάπια» απέναντι στην κυβέρνηση και στο αρμόδιο υπουργείο Γεωργίας και επέλεξε χωρίς ίχνος ντροπής να φορτώσει τα σπασμένα σε αυτούς που δε φταίνε σε τίποτα.

Εκτός των άλλων, η ΠΑΣΕΓΕΣ ανακοίνωσε πως το «τιμολόγιο» «οριστικοποιήθηκε» χτες στη Σύνοδο των προέδρων και διευθυντών των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών. Μόνο που όμως πρόεδροι και διευθυντές Ενώσεων δήλωναν χτες πως δε συμφωνήθηκε τίποτα τέτοιο στη σύσκεψη και ότι η πλειοψηφία των παραβρισκόμενων αντέδρασε έντονα στη σχετική πρόταση. Τι έγινε εδώ; Το «γαλαζοπράσινο» προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ ανακοινώνει ό,τι θέλει και επιχειρεί με κάθε μέσο να στρέψει τους αγροτοκτηνοτρόφους ενάντια στους συνεταιρισμούς και στις Ενώσεις;

Το σίγουρο είναι ότι οι αγροτοκτηνοτρόφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσουν να περάσει η συγκεκριμένη παράνομη μεθόδευση. Δεν πρέπει να πληρώσουν αυτά τα άγρια χαράτσια και μπορούν να καταφύγουν και στη Δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα οφείλουν να απαιτήσουν να παραμείνει η διαχείριση των επιδοτήσεων στους συνεταιρισμούς, αλλά το κόστος να το καλύπτει εξ ολοκλήρου, όπως άλλωστε οφείλει, το κράτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ