Τετάρτη 20 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
Νέες μεγάλες ανατιμήσεις στα καύσιμα

Παζάρια με το ΔΝΤ για νέο δανεισμό

Σφίγγει κι άλλο η θηλιά γύρω από τα λαϊκά νοικοκυριά στη Σρι Λάνκα, όπου καταγράφονται νέες μεγάλες ανατιμήσεις στα καύσιμα, ενώ συνεχίζονται αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, παρά και τον νέο κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Η τιμή του πετρελαίου ντίζελ αυξήθηκε κατά 64%, ενώ της βενζίνης κατά 33%.

Την ίδια στιγμή, κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον νέο υπουργό Οικονομικών Αλί Σάμπρι συναντήθηκε με αντιπροσώπους του ΔΝΤ, ώστε να προχωρήσει νέα δανειοδότηση της χώρας από το Ταμείο.

Η Ινδία φέρεται να πρωτοστατεί για να καμφθούν «δισταγμοί» που υπήρχαν για τη χορήγηση του νέου δανείου, με αξιοποίηση και του λεγόμενου Μηχανισμού Ταχείας Χρηματοδότησης (Rapid Financing Instrument). Ο Σάμπρι δήλωσε προ ημερών ότι η κυβέρνηση σκοπεύει συνολικά να δανειστεί 3 δισ. δολάρια από το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα αλλά και την Ινδία.

Την ίδια στιγμή, μεγάλα ενεργειακά προβλήματα αντιμετωπίζει και το Πακιστάν, όπου πρόσφατα ήρθαν στην επιφάνεια έντονες ενδοαστικές διεργασίες, μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης Καν και την ανάδειξη νέου πρωθυπουργού. Μεταξύ άλλων επιδρά και η εκτίναξη της τιμής του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και του άνθρακα, ενώ πολύωρες διακοπές ρεύματος επιδρούν και στη λειτουργία μεγάλων βιομηχανιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ