Κυριακή 3 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΘΝΙΚΗ
Η αδρεναλίνη στα ύψη

Το ντέρμπι ΠΑΟ-ΑΕΚ κλέβει την παράσταση στη σημερινή 18η αγωνιστική

Φάση από τον αγώνα του πρώτου γύρου όπου η ΑΕΚ είχε επικρατήσει του ΠΑΟ

Sportidea

Φάση από τον αγώνα του πρώτου γύρου όπου η ΑΕΚ είχε επικρατήσει του ΠΑΟ
Το ντέρμπι κορυφής μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ κλέβει την... παράσταση από το σημερινό πρόγραμμα, που ολοκληρώνει τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος στην Α΄ Εθνική. Παράλληλα, συγκινήσεις αναμένεται να προσφέρουν οι αναμετρήσεις του Ηρακλή με την Ξάνθη και του Εθνικού Αστέρα με τον Αρη.

Η σημερινή μάχη των δύο πρωτοπόρων λοιπόν συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα των φιλάθλων, καθώς αφ' ενός η μεταξύ τους διαφορά είναι ελάχιστη και αφ' ετέρου ο Ολυμπιακός... περιμένει στη γωνία οποιαδήποτε απώλεια των παραπάνω. Ετσι, ο Παναθηναϊκός βλέπει τη νίκη στη σημερινή αναμέτρηση με την ΑΕΚ (19.00 «ΑΛΦΑ ΣΠΟΡΤΣ 1») ως μονόδρομο προκειμένου να ολοκληρώσει την πολύ δύσκολη κούρσα που ξεκίνησε πριν από περίπου 8 αγωνιστικές για να καλύψει τη διαφορά των 12 βαθμών και να καταλήξει να περάσει τον «αιώνιο» αλλά και να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τους «κιτρινόμαυρους». Από την άλλη, όμως, οι «πράσινοι» έχουν δώσει πολλές από τις δυνάμεις τους στο παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης απέναντι στη Σπάρτα Πράγας και η κούραση αναμένεται να κάνει αισθητή την παρουσία της. Παράλληλα, οι παίκτες του Μαρκαριάν έχουν δείξει ότι κατά την περίοδο των αγώνων για το Τσάμπιονς Λιγκ, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον αγώνα της Πάτρας με την Παναχαϊκή, που έληξε ισόπαλος 0-0, δεν μπορούν να συνδυάσουν με τον καλύτερο τρόπο τις δύο διοργανώσεις.

Στην αντίπερα όχθη, οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα και να περάσουν αλώβητοι από τη Λεωφόρο, έτσι ώστε να φαντάζουν ως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Ομως, ο επαναληπτικός με την Ιντερ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά στον ψυχολογικό και στον αγωνιστικό τομέα απέναντι στους «πράσινους». Η απώλεια βαθμών για την ΑΕΚ δεν είναι και ό,τι καλύτερο τη στιγμή που θέλει να παραμείνει πρώτη, καθώς, όπως έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα, οι εκπλήξεις είναι πολλές και μάλιστα έχουν στοιχίσει σε αρκετές «μεγάλες» ομάδες.

Ο τρίτος... της παρέας, Ολυμπιακός, θέλει να πάρει «εκδίκηση» για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στο Αιγάλεω απέναντι στην ομάδα του «Σίτι». Σήμερα, λοιπόν (15.00), θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του γι' αυτή την αγωνιστική χωρίς προβλήματα και να παραμείνει σε τροχιά τίτλου, εκμεταλλευόμενος πιθανό στραβοπάτημα των δύο πρωτοπόρων. Από την άλλη, το Αιγάλεω θέλει να πραγματοποιήσει μία εμφάνιση ισοδύναμη με αυτή του πρώτου γύρου μήπως και αποσπάσει κάποιο πολύτιμο για τη συνέχεια βαθμό.

Στο Καυταντζόγλειο, ο Ηρακλής υποδέχεται την εκπληκτική Ξάνθη (17.00). Οι «κυανόλευκοι» θέλουν να κάνουν το τρίποντο προκειμένου να πλησιάσουν την κορυφή όπου ίσως και να βρίσκονταν αν είχαν εκμεταλλευτεί τις όποιες ευκαιρίες τούς δόθηκαν. Ο σημερινός αγώνας όμως είναι αρκετά σημαντικός και για τις δύο ομάδες καθώς με επικράτηση οι γηπεδούχοι πλησιάζουν αρκετά τους φιλοξενούμενους, με νίκη, οι τελευταίοι, ή ακόμα και ισοπαλία, παραμένουν στη θέση που βρίσκονται και διατηρούν τις ελπίδες τους για έξοδο στην Ευρώπη.

Στην Καισαριανή, ο Εθνικός Αστέρας αντιμετωπίζει τον Αρη (15.00 «ΑΛΦΑ ΣΠΟΡΤΣ 2»). Οι γηπεδούχοι επιζητούν την επικράτηση απέναντι στους «κίτρινους» για να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη. Στο στρατόπεδο του Αρη, πάντως, υπάρχει αισιοδοξία για το σημερινό παιχνίδι που είναι σημαντικό προκειμένου να πλησιάσει η ομάδα τις θέσεις που οδηγούν στη «Γηραιά Ηπειρο».

Ολα για όλα αναμένεται να τα δώσει ο ΟΦΗ στο παιχνίδι απέναντι στην Παναχαϊκή (15.00). Οι Πατρινοί δείχνουν σαφώς ανεβασμένοι μετά την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό την περασμένη Κυριακή και τώρα θα κυνηγήσουν να πάρουν κι άλλους βαθμούς για να αποφύγουν την τελευταία θέση του πίνακα. Από την άλλη, οι Κρητικοί θέλουν να δείξουν ότι η νίκη τους την περασμένη αγωνιστική δεν ήταν τυχαία και μία ακόμα επικράτηση εναντίον της Παναχαϊκής θα διορθώσει πολλά κακώς κείμενα.

Τέλος, στα Ανω Λιόσια, ο Ακράτητος «κοντράρεται» με τον Πανιώνιο (15.00 «ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ»). Οι φωνές για το 1-1 με τον ΠΑΟΚ δεν έχουν κοπάσει ακόμα και οι... χαμένοι βαθμοί ίσως να αναπληρωθούν από το σημερινό παιχνίδι που κρύβει έκπληξη. Οι γηπεδούχοι, μετά τον αγώνα με τον Εθνικό Αστέρα, έχουν τη δυνατότητα να πάρουν το τρίποντο από τους Νεοσμυρνιώτες και να ξεφύγουν από την ουρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ