Πέμπτη 5 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΘ
Με συλλογικό αγώνα άνοιξαν τη Λέσχη!

Από την προχτεσινή κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων
Από την προχτεσινή κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων
Μετά από δύο συνεχόμενες μέρες κινητοποιήσεων και πίεσης των Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ για την εξασφάλιση του δικαιώματος της δωρεάν σίτισης για όλους τους φοιτητές, η εργολαβία που διαχειρίζεται τη Φοιτητική Λέσχη του Πανεπιστημίου ανακοίνωσε πως η σίτιση όλων των φοιτητών θα συνεχιστεί κανονικά, χωρίς τον έλεγχο καρτών σίτισης, και θα έχουν πρόσβαση όλοι οι φοιτητές.

Θυμίζουμε πως από τη Δευτέρα η εργολαβία δεν επέτρεπε σε όσους φοιτητές δεν διέθεταν κάρτα σίτισης την είσοδο στη λέσχη, αφήνοντας εκατοντάδες φοιτητές νηστικούς, απόφαση που έσπασαν στην πράξη τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων, με τη στήριξη του Σωματείου εργαζομένων στη λέσχη και το ΣΕΤΕΠΕ.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών, Δημοσιογραφίας, Κτηνιατρικής, ΤΕΦΑΑ και Ιατρικής του ΑΠΘ σημειώνουν: «Η πείρα των Φοιτητικών Συλλόγων μέσα από τον οργανωμένο και συλλογικό αγώνα απέδειξε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας σε δωρεάν και ποιοτική σίτιση! Συνεχίζουμε με οργάνωση σε κάθε έτος, να βάλουμε φραγμό στο πανεπιστήμιο - επιχείρηση!».

Επιχειρηματικά συμφέροντα και ανάγκες των φοιτητών δεν συμβαδίζουν

Παράλληλα, το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ χαρακτήρισε σε σχόλιό του απαράδεκτη την κατάσταση στην Πανεπιστημιακή Λέσχη του ΑΠΘ, τονίζοντας πως αποτελεί συνέπεια του «πανεπιστημίου - επιχείρηση που διαμορφώνουν διαχρονικά και με σχέδιο όλες οι κυβερνήσεις που ορκίζονται στην ΕΕ και τις κατευθύνσεις της για την Ανώτατη Εκπαίδευση».

Επίσης σημειώνει: «Το γεγονός ότι ο εργολάβος επέλεξε να κλείσει τις διανομές για να εκβιάσει την επιβολή των καρτών σίτισης στη Λέσχη, δείχνει ότι κέρδος και επιχειρηματικά συμφέροντα με τις ανάγκες των φοιτητών και μάλιστα ζωτικές όπως η σίτιση δεν μπορούν να συμβαδίσουν.

Η πρωτοβουλία συνδικαλιστών και μελών Φοιτητικών Συλλόγων να διανείμουν το φαγητό που είχαν ετοιμάσει οι εργαζόμενοι προκειμένου να μη μείνουν εκατοντάδες φοιτητές στη λέσχη χωρίς μεσημεριανό φαγητό, η παρέμβαση των Σωματείων Επισιτισμού και Εργαζομένων της Λέσχης κόντρα στις μεθοδεύσεις του εργολάβου, δείχνουν τον δρόμο για το τι αγώνας χρειάζεται σήμερα ώστε να μπουν μπροστά οι πραγματικές ανάγκες των φοιτητών!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ